Nyheter

Skiftande underlag, nästa utmaning för rallytalangen Adielsson
Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg ställs inför en ny utmaning i den femte deltävlingen av Brittiska Juniormästerskapen i rally, men superkartläsaren Andreas Johansson från Kungsör finns som vanligt vid Adielssons sida.

- En dag grus och en dag asfalt, det här blir riktigt tufft, säger Mattias Adielsson och fortsätter. Det är inte så vanligt att en tävling innehåller olika underlag så utmaningen blir i att kunna anpassa tempot och körtekniken till rätt underlag.

Nicky Grist Stages startar nu på lördag med grusetappen som avgörs över åtta specialsträckor som tillsammans mäter 7,7 mil. På söndagen är det sedan dags för 9,5 mil som är fördelade över tio specialsträckor, den här dagen är det asfaltsvägar som gäller.

- Flat out är ett populärt uttryck hos rallyförare. Min plan är att gå för fullt från start, sedan får vi se hur tävlingen utvecklas. Vi måste ju också vara smarta och tänka på att det är resultatet efter alla deltävlingar som är det viktiga, men vi kommer att göra en riktigt tuff satsning i den här tävlingen, avslutar Mattias Adielsson.

Mästerskapsställning JBRC - Total
1 Robert Duggan - 71
2 Sindre Furuseth - 61
3 Gus Greensmith - 55
4 Mattias Adielsson - 35