Nyheter

Efter Skilling 500 kommer SSRC:s Mästarmöte
På lördagen kördes 2016 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. Tävlingen hade för tredje gången Gislaved som bas och omfattade tre specialsträckor på sammanlagt drygt 50 km, alla i trakterna mellan Gislaved och Tranemo. Ett kraftigt regnoväder i området gjorde förhållandena vanskliga för förarna men trots detta bröt bara ett tjugotal av de 120 startande och av dessa endast fyra på grund av avåkning.

Tävlingen vanns totalt, liksom ifjol och flera år innan, av Stoffe Nilsson, Hässleholm. Markus Theorin, Skillingaryd hade den uttalade förhoppningen att kunna ge Stoffe en match om segern men denna dag gav den rutinerade Hässleholmsföraren inte sin yngre utmanare någon chans och segermarginalen blev nästan 30 sekunder.

I de olika R3 klasserna blev det både oväntade och väntade segrare. Mattis Olsson tog hem Elitklassen före Kristian Johansson, Kind. Här är B-föraren Anton Claesson, Grimslöv det stora utropstecknet, fyra i R 3, sexa totalt och snabbaste tid i R3 och trea totalt på SS 3. Ett besök på hans facebook sida för länkning till incar-filmen från den sträckan rekommenderas. En annan duktig B-förare Tobias Pettersson, Gränna, hittar vi på en tredje plats i division 1 och en tolfte plats totalt.

De tre segrarna i division 1 till 3 Thord Johansson, Hörby, Mikael Andersson, Södra Sunnerbo och Håkan Tagesson, Nybro var alla lite otippade men tog sina vinster välförtjänt även om det i Mikaels fall var med minsta marginal då han körde på tiondelen lika med Anton Jansson, Kind och en bättre tid på SS 1 fällde avgörandet.

I R1b var Alexander Axelsson, Skillingaryd snabbast av alla knappt före Ola Wingren, Hörby men familjen Persson, Simrishamn firade stora triumfer. Andreas bäste B-förare och tvåa totalt och Fredrik vann C-klassen.

Två B-förare var snabbast i R1a. Magnus Sigvardsson, Hörby vann före Keith Wennberg, Skillingaryd. Från Hörby kommer också Andreas Andersson, segraren i C-klassen.

Med resultaten från Skilling 500 instoppade i de olika Prispottslistorna blir också kvalificeringsordningen till Mästarmötet den 5 augusti komplett. Till detta blir ett visst antal förare ur alla prispottslistor inbjudna. Tävlingen körs som en sprint med två kvalificeringsåk där tiderna slås ihop och slutligen en avslutande finalomgång för varje klass med två körningar där bästa tiden räknas.

Inbjuds gör sex förare från R4 klassen, 25 från R3, fem från R2, 25 från listan för standardklasserna/C-förare R3 och slutligen fem ekipage från Ungdoms-klassen.

Tävlingen kommer att sändas både över Rallyradion men också i rörliga bilder genom SBFplay. Ett utmärkt tillfälle att marknadsföra sig själv och sina sponsorer.

Under våren har Millebygden Raceway förlängts med en slinga och Mästarmötet blir också invigning av denna utökning. Ett tillskott som kommer att göra tävlingen extra spännande och utmanande.