Nyheter

Sten stoppade Hedström i semin
- Femma efter kvalomgångarna trots fortsatt otur i Höljes väderlotteri!

Deltävling nummer tre i Euro RX för Supercar är till ända. Peter Hedström lyckades trots vädret göra bra resultat i de sista två kvalomgångarna. Men i semifinalen gick det tyvärr grus i maskineriet. Bokstavligen.

Lördagens regnväder över Höljesbanan, följdes av ett lynnigt finaldagsväder, där både sol och regn sågs växla och till och med kombineras.

Peter visade sig snabb på Höljesbanan trots att väderlotteriet gav nitlott till teamet även i tredje och fjärde omgången av kvalheaten.
-Endera torkade det upp efter jag kört, eller så började regnet lagom till mitt heat, säger en luttrad Hedström.

Trots detta tog Peter en sjätte och en nionde tid. När allt summerades gav detta femte plats i totalt kvalet för Euro RX.

Peters Ford Fiesta Supercar har gått som en klocka hela helgen och säkert gjort detta även i semifinalen. Om inte grus hamnat i maskineriet.
- En sten slog av generator-remmen och den tog med sig oljepumpsremmen, så motorn gick i säkerhetsläge och stannade, återger Hedström. Peter låg då på en fjärde plats och skuggade trean i sin semifinal.
- Bara att bryta ihop och komma igen, det känns lite surt efter så bra kval, att det här skulle hända i semin, det skulle känts skönare med en finalkörning, säger Peter Hedström. Peter fick med sig tretton poäng från deltävlingen i Höljes, klättrar en placering i sammandraget och ligger just nu på en sjunde plats i sammandraget, när två deltävlingar återstår. Hedströms Motorsport tar nu lite semester och kommer i EM-sammanhang tillbaks på deltävling nummer fyra av årets Euro RX. Tävlingen körs på Circuit de Barcelona - Catalunya den 17-18 september. Men vi kanske får se Peter tidigare än så.
- Det kan hända att jag hoppar in i SM igen också, kanske redan i Strängnäs, säger Peter Hedström.

Anders Ekström