Nyheter

Tre pallplatser i Höljes med Peugeot 208 WRX
En härlig helg i Höljes resulterade i tre medaljplatser där Kevin Hansen tog sin tredje raka seger i FIA European Rallycross Championship och både Sébastien Loeb och Timmy Hansen hamnade på pallen i FIA World Rallycross Championships sjätte deltävling.

TEAM PEUGEOT HANSEN

Efter en händelserik VM-final fick Team Peugeot Hansen två förare på pallen med Sébastien Leob på andra plats och Timmy Hansen på tredje plats.

Som vanligt innebar tävlingarna i Höljes en riktig folkfest med rekordpublik. Vädret var en utmaning med mycket regn och sliriga banor. Finaldagen sprack dock molntäcket upp och bjöd på sol och bättre underlag.

Finalen blev en riktig rysare där Timmy fick en fantomstart och höll täten ända mot slutet där till sist Andreas Bakkerud blev svårslagen. Sébastien, som gjorde ett enastående race, fick köra om Timmy precis innan målgång då Timmys bil oväntat låste sig och tappade fart.

Poängmässigt innebär det nu att Timmy klättrar upp ett steg till sjätte plats medan Sébastien tyvärr får gå ned ett snäpp till fjärde, men ligger tätt efter Bakkerud.

KOMMENTARER

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Vädret gjorde att vi inte hade det bästa utgångsläget efter de första kvalen. Men semifinalen var helt otrolig. Jag såg de andra förarna tight i backspegeln och sen hade jag en perfekt taktik vad gäller jokervarvet och det gjorde att jag vann semin. Vad som hände det sista i finalen var att jag kom åt handbromsen precis innan mål och under racet åkte min axel ur led och jag fick köra med kraftig smärta. Men det var bara att bita ihop. Vi är nöjda med den här helgen och har tagit en del viktiga poäng."

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Det har varit en bra helg, vi har hållit farten och vi har förbättrat oss sedan förra racet, vilket var vårt primära mål. Vi har haft lite otur och lyckades inte få förstaplats men vi kan ändå vara nöjda med både andra- och tredjeplacering. Det är väldigt tight i täten, men vi knappar in några poäng på Petter och Mattias."

Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX #71, Team Peugeot Academy)
"Det känns underbart. Jag har pressat mig hårt hela helgen, det kanske ser lätt ut men det har varit rätt besvärligt med allt omväxlande väder och en jobbig bana. Men bilen har gått riktigt bra och det kändes speciellt att vinna här på hemmaplan. Jag har stått här och tittat på race så många gånger. Förhoppningsvis har jag kvar det här flytet till Spanien nästa EM-tävling."

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Höljes är en magisk plats och en magisk tävling. Det har gått fint, men förstås mycket arbete. Vi var lite oroliga från början för vi inte tyckte vi hade bra fart men när vi kom till semi-finalen kände vi att vi var rätt. Sébastien var nöjd med sin bil men Timmy hade några klagomål som vi fick se över. Att få båda bilarna i final kändes riktigt bra och att se Timmy kämpa precis som förra året. Hade han inte haft otur med axelskadan hade han kanske vunnit. Men vi har slagits om finalen och det känns som om vi kommer närmare och närmare en seger. Det var också fint att ha Davy i semifinalen men sen drabbades han av punktering, det är sådant som händer. Nu ser vi fram emot tävlingarna i Kanada. Förra året var det Davy som vann där och det är en bana som passar våra bilar.

SLUTRESULTAT WORLD RX- HÖLJES, SVERIGE (deltävling 6 av 12)
1. Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS)
2. Sébastien Loeb (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX
3. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX)
4. Anton Marklund (Volkswagen Polo)
5. Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo)
6. Mattias Ekström (EKS, Audi S1)


STÄLLNINGEN I WORLD RX (efter 6 deltävlingar)

FIA World Rallycross Championship ? Drivers
1, Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 142 poäng
2, Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3), 137 poäng
3, Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS), 110 poäng
4, Sébastien Loeb (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 106 poäng
5, Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo), 106 poäng
6, Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 86 poäng
7, Toomas Heikkinen (EKS, Audi S1), 82 poäng
8, Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1), 61 poäng
...
12, Davy Jeanney (Peugeot Hansen Academy, Peugeot 208 WRX), 48 poäng


FIA World Rallycross Championship ? Teams
1. EKS, 195 poäng
2. Team Peugeot Hansen, 151 poäng
3. Volkswagen RX Sweden, 117 poäng


SLUTRESULTAT EURO RX - HÖLJES, SVERIGE (deltävling 3)
1. Kevin Hansen (Peugeot Hansen Academy, Peugeot 208 WRX)
2. Fredrik Salsten (Peugeot 208)
3. Tommy Rustad (Peugeot 208)


Susan Hansen