Nyheter

Blöt fight i 1300 Rallycup i årets Gästabudstrofé
Det som mest präglade årets Gästabudstrofé i Nyköping var nog det lynniga vädret. Ömsom sol och ömsom skyfall. Suzukigänget var nog de som klarade sig bäst men blev ändå drabbade på näst sista sträckan.

Men om vi tar det från början så var det denna gång Thobias Wahlström/Magnus Johansson från Katrineholm som tog tag i taktpinnen med en sträckseger. Men upp till dans bjöd mycket lovande junioren Marcus Moren/Robin Hallman. Trea var Cuptvåan Joakim Rydin/Magnus Simensen följda av succétvåan från Karlstad, Robin Norling/Mattias Sundström. Försvann redan på SS1 gjorde Ola Strömberg/Brittmarie Ålund, Mattias Lagström/Rickard Forsell och Linda Persson/Kalle Kronqvist.

Marcus vann SS2 och minskade avståndet till Wahlström. Nu skiljde endast två tiondelar. Simon och Millan passerade Joakim o Magnus och låg nu tre tiondelar före dem.

På SS3 kasserade Marcus in ytterligare en nog så viktig sträckseger som räckte för att passera Wahlström. Bakom dem var det också fight om tiondelarna och Rydin lyckades pressa sig förbi Simon och Millan igen.

På SS4 var det hemmafavoriterna Robin Norling/Mattias Sundström som drog längsta strået och kasserade in mest SS-poäng, tätt följda av Jocke Rydin och Marcus Morén i sina ettor. Kul även se C-förare Krister Morén ta för sig och sätta mer namnkunniga på plats.

Men nu skulle det börja hända saker. På SS5 öppnade sig himmelens alla portar och det lokala skyfallet satte käppar i hjulet för några. Ledarduon Marcus och Robin fick växellådsproblem med stopp som följd och därmed även imma på rutorna pga blöta kläder. Detta innebar i sin tur avåkningar som stal tid. Simon och Millan drabbades av ?torkarhaveri? mitt på sträckan och såg inte heller var de skulle köra. Norling klarade sig bäst med stadigt körande Wahlström strax därefter. Simon förlorade dryga fem minuter på sina strejkande vindrutetorkare. Ändå kanske det var lindrigare tappa tiden på sådant istället för som Krister Morén?s 2½ varvsrullning. De kom in på tämligen lika dåliga tider med skillnaden att Krister fick kasta in handuken.

Nu var det bara för Wahlström att bevaka sin ledning inför sista sträckan. Mellan tvåan Norling och trean Rydin skiljde det bara tre tiondelar. Ännu mindre mellan Jimmy Kujanpää och Granfors. Vem skulle komma först ut ur skogen på SS6? Jo! Så här slutade det:

Thobias Wahlström/Magnus Johansson höll huvudena kalla och tog hem sin första vinst i 1300 rallycup detta år. Robin Norling/Mattias Sundström lyckades hålla undan för Joakim Rydin/Magnus Simensen. Men Chrille Granfors och Felicia lyckades passera Jimmy och Magnus med 1,2 sekunder.
Tätt så det förslår. Vi får heller inte glömma bort vår trogne ungdomsrallyförare Pontus Florin ledsagad av Björn Andersson som återigen gjorde en toppinsats med sin lilla sukka i Volvogänget som slutade med en andraplats. Otroligt stimulerande med alla duktiga ungdomar som sätter de gamle på plats.

Stort tack till bästa C-förarparet Vesa Kujanpää/Renata Njegovec som även var cupens tävlingssponsor. Kuriosa är att vinnaren Thobias Wahlström generöst sponsrar cupen vid nästa deltävling redan om två veckor i Katrineholms Slottssprint.

1300 Rallycup Mycket Rally för Pengarna