Nyheter

Midnattssolsrallyt - Flodin kopplar greppet
Patrik Flodin har kopplat greppet på sina motståndare i Midnattssolsrallyt och leder med hela 59 sekunder före Thomas Thelin.

-Det blir svårare i morgon då jag får spåra, säger Flodin.

Redan under gårdagen visade Patrik Flodin, Ilsbo MK, att han var duktigt snabb även på onotade rallyn. Efter en svajig inledning på onsdagen låg Flodin på plats 100, men klättrade under torsdagen till en tredjeplacering, efter Arne Rådström, Östmarks MFF, och Mats Jonsson, Forshaga MC.

Under Midnattssolsrallyts Etapp 2 kopplade han ett ordentligt grepp på motståndarna och gled elegant upp i ledningen redan efter dagens första sträcka. Mats Jonsson bröt med transmissionsfel på förmiddagen och Rådström tog i ordentligt för att komma ifatt, men rullade på en av eftermiddagens sträckor och åkte ner till en 77:e plats. Ny tvåa blev då Thomas Thelin, BMK Uddevalla. samtidigt som Kenneth Bäcklund, Vara MK, fick fart på sin bil och knappade in avståndet.

-Thelin ligger bara fem sekunder före oss och han ska få jobba hårt om han vill behålla andraplatsen, sa Bäcklund medan Thelin kontrade:

-Jag kommer att hålla undan.

Ledande Flodin var mycket nöjd med sin körning och var idel leenden.

-Riktigt kul, sa han efter målgången. I morgon kör vi omvänd startordning och då blir det svårare då jag får ligga och spåra.

Thorbjörn Bye/Oddvar Moland leder idealtidsklassen Regularity före Bertil Trued/Peter Bäckström.

-Vi försöker göra så få fel som möjligt, och så har ju vi lite tur också, förklarar Moland deras ledning.

En som för första gången såg rallyt på publikplats var Bosse Palmér, Vimmerby kommun.

-En fantastisk upplevelse att var på en specialsträcka när man jobbat så intensivt med projektet ? fast j-ar vad myrorna bits, kommenterade Bosse.

-Att åter få uppleva en dag i rallyskogen med förskoleklasser, rallyentusiaster och pensionärer sida vid sida med samma intresse kan bara beskrivas som fantastiskt, säger Lars Jonsson, Midnattssolsrallyt och tillägger:

-Vi hoppas på fortsatt vass kamp - fast grabbar, lugna ner er lite grann, vi måste ha några bilar i mål.

Midnattssolsrallyt är inte bara tävling, det är också en folkfest, bland annat med musikuppträdande i tältet på serviceområdet.

-Stämningen var hög och bra, och vi hade mycket folk trots att det var en vanlig vardag. I kväll bli stämningen ännu högre då Svenne Rubins uppträder och spelar ?En gammal Amazon? för gästerna, säger Maria Carlsson, ansvarig entreprenör för festligheterna.

I morgon, lördag, körs den tredje och avslutande etappen av Midnattssolsrallyt. Fem sträckor samt service- och lunchuppehåll i Västervik ska avverkas innan rallyt avslutas med prisutdelning under eftermiddagen på Stora Torget i Vimmerby.

Preliminärt resultat Historic efter Etapp 2:
1) Patrik Flodin, Ilsbo MK, Volvo 242, 1 timme 17 minuter 43,6 sekunder
2) Thomas Thelin, BMK Uddevall, Porsche 911, + 59 sekunder
3) Kenneth Bäcklund, Vara MK, Ford Escort, +1 minut 4,4 sekunder

Preliminärt resultat Regularity efter Etapp 2:
1) Thorbjörn Bye/Oddvar Moland (Norge), KNA, BMW 2002 Tii, 107,2prickar
2) Bertil Trued/Peter Bäckström, SMK Trollhättan, Saab 96 V4, 125,8 p
3) Anders och Jörn Gröttum (Norge), KNA, Opel Kadett GT/E, 145,7 p

Robert Gustavsson