Nyheter

Allt klart för rallyt Bengts Motorservice - Skilling 500 2016
Om några dagar, den 2 juli, är det dags för 2016 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. I år har tävlingen för tredje gången Gislaved som bas. Start från EPAB Arena klockan 11. Där är också rallyts högkvarter medan serviceplatsen denna gång är utlokaliserad till bergtäkten strax utanför Tranemo. Bilarna kommer dit för ett servicetillfälle efter SS2.

Tävlingen ingår både i Smålands och Södras DM och Sydsvenska Rallycupen, SSRC, där förarna under året kämpar om en prispott på en kvarts miljon.

Tävlingen omfattar tre väldigt omväxlande sträckor på sammanlagt 50 km på en kompakt tiomila bana. Sträckorna har delvis och i omvänd riktning varit med innan med de får anses som nya i alla fall för den nuvarande generationens förare. Alla sträckorna finns i området mellan Sjötofta och Tranemo. Då varje sträcka är 16-17 kilometer lång ställs ekipagen på svåra prov, dels skall materialet hålla och dels skall förare och kartläsare hålla koncentrationen upp.

Hela 21 av den 120 startande ekipagen kommer från hemmaklubben. Flera av dem har chans till framskjutna placeringar i sina respektive klasser men bara en är också kandidat till totalsegern och det är Markus Theorin som i sin Mitsubishi mycket väl kan utmana förra årets segrare Kristoffer Nilsson, Hässleholm.

Bland de trimmade tvåhjulsdrivna bilarna kan David Lindström med totalsegrar från vårens tävlingar i bagaget absolut slåss om en topplacering i sin klass medan Frida Axelsson kan utmana då sträckorna delvis går på hennes pappas gata.

I klassen för äldre klassiska bilar kan det bli en klubbmatch mellan Håkan Ståhl och Sune Svensson och bland de mer standardbetonade bilarna är Alexander Axelsson, Christer Westerdahl, Rasmus Thulin Johansson och Keith Wennberg alla tänkbara för pallplatser.

Program finns att köpa från klockan 9 fredagen den 1 juli på OKQ8 Bredaryd, OKQ8 Gislaved, Preem Gislaved. Skeppshults Bensin och Handel samt Hestra Radio & Sport. På lördagen också förstås på EPAB Arena från klockan 8.

Mats Bergman