Nyheter

Midnattssolsrallyt startar i morgon
På eftermiddagen i morgon startar KAK Midnattssolsrallyt, ett av norra Europas största historiska rallyn, med en publiksträcka inne i Vimmerby.

- Det kommer att bli ett fantastiskt rally och folkfesten drog igång redan idag, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt.

Rallyekipagen började under dagen att anlända till Vimmerby och depåområdet kring Kalles Lek & Lattjo och MX World Collection har sjudit av liv.

- Det har varit en hög och förväntansfull stämning, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt.

Själva rallyt startar i morgon eftermiddag med en publiksträcka inne i Vimmerby, men under hela dagen kommer det att var fullt av liv och rörelse, inte bara i depåområdet utan även på Stora Torget där rallybilarna kommer att besiktas inför tävlingen.

Alla ekipage kommer att stå uppställda på Storgatan under eftermiddagen och KAK Midnattssolsrallyt invigs på Stora Torget.

Totalt kommer omkring 175 ekipage att tävla och rallyt är efter den inledande publiksträckan indelat i tre etapper. Etapp ett går västerut med uppehåll i Eksjö under torsdagen, Etapp två körs söderut med passerkontroller i Hultsfred och uppehåll i Oskarshamn. Den tredje och sista etappen går norrut med uppehåll i Västervik på lördag innan tävlingen avslutas med prisutdelning på Stora Torget i Vimmerby. Totalt är rallyt på 780 kilometer varav cirka 175 kilometer är specialsträckor.

- Det är snabba och utmanande vägar och redan nu känns det som rallyt har lyfts en nivå. Det kommer att bli en fantastisk tävling.

I startlistan finns i stort sett alla toppnamn med och många av dem har chansen att ta hem totalsegern.

- Alla deltagare kommer att kämpa om placeringarna inom klasserna, och räkna med att det kommer att gå undan på sträckorna. Men sträckorna är bara en del, eftersom Midnattssolsrallyt brukar bli riktiga folkfester, och som det har sett ut här i Vimmerby under dagen har folkfesten redan börjat, säger Lars Jonsson.