Nyheter

1300 Rallycup drar vidare till Nyköping!
Första lördagen i juli den 2/7 arrangerar SMK Nyköping, Bilcenter Gästabudstrofén. Tävlingen mäter 148 km varav 50 km SS fördelat på 6 st sträckor. För första gången i år så ska en 1300 Rallycup deltävling avgöras på Sörmlandsvägar. Sträckorna runt Nyköping kan bitvis vara riktigt luriga och det kommer att krävas en hel del av ?notläsarna? i den här tävlingen. 18 st 1300 bilar kommer till start och cupen går som vanligt först ut i startfältet direkt efter ungdomsklassen.

Den här gången ser det väldigt öppet ut om slutsegern. Cupledaren Jan-Erik Eriksson har i sista stund dragit in sin anmälan, orsaken är sviterna av rullningen tidigare i våras. Vinnaren från senaste deltävlingen i Karlstad, Patrik Adolfsson finns inte heller med i startlistan.

Vem ska då få bära favoritskapet? Vi sätter pengarna på unge junioren Robin Norling och hans codriver Mattias Sundström som kör för arrangörsklubben SMK Nyköping. Hemmavägar och deras stigande formkurva talar för en topplacering. De kommer i första hand att utmanas av Joacim Rydin med bisittare Magnus Simensen från MK Ramunder och Kolsva MS snabbe junior Marcus Morén med Robin Hallman i högerstolen. Outsidertipset går till Tobias Wahlström och Magnus Johansson från Katrineholms MK samt Ola Strömberg och Brittmarie Åhlund Nora MK. Ola och Brittmarie har haft stolpe ut sedan cupen gick från vinter- till sommarföre så varningens finger nu för det rutinerade äkta paret.

Juniorerna tillhör just nu de snabbaste totalt i klassen så ovannämnda Robin Norling och Marcus Morén är givetvis storfavoriter i juniorklassen med utmanare i Simon Pettersson tillsammans med Millan Kilman från Skepptuna MK samt Jimmy Kujanpää Södertälje KRC i sin nypreppade MK2:a. Men om nu oturen någon gång ska sluta att grina Mattias Lagström Fagersta MK med kartläsare Rickard Forsell i ansiktet så vet vi att de är utmanare av högsta klass.

Pontus Florin, Eskilstuna MK med pappa Björn Andersson bredvid sig i bilen ställer som vanligt upp i ungdomsklassen med sin Suzuki MK1 som enda 1300 bil mot ett gäng stora Volvobilar. Men oftast brukar de flesta vara bakom Pontus i resultatlistan.

Startplats är Björkhults Motorsportområde utanför Nyköping dit även bilarna väntas i mål runt 15 tiden på lördags eftermiddagen. Helt klart är att det som vanligt kommer att bli en grym och spännande strid i Sörmlands skogarna när de välljudande 1300 billarna gör upp om cupplaceringar i årets 5:e deltävling.

"Mycket rally för pengarna" 1300 Rallycup