Nyheter

Bröderna Hansen och Sébastien Loeb med Peugeot 208 WRX i Sverige
Vid den sjätte deltävlingen i FIA World Rallycross Championship den 2-3 juli, är Team Peugeot Hansen åter i Skandinavien, denna gång på hemmaplan i värmländska Höljes. Både Timmy Hansen och Sébastien Loeb är extremt sugna och hoppas på att återigen hamna på prispallen. För Kevin Hansen, i Peugeot Hansen Academy, blir det också den tredje deltävlingen i FIA European Rallycross Championship.

TEAM PEUGEOT HANSEN

Det svensk-franska uppsättningen är för närvarande tvåa bland Teamen och bland Förare håller Sébastien Loeb just nu tredjeplatsen. Självklart hoppas man på att fortsätta klättra uppåt.

Efter att ha hamnat på podiet tre gånger i följd (2:a i Belgien, 3:a i England och 2:a i Norge) har Timmy Hansen och Sébastien Loeb siktet inställt på att visa sin styrka på banan och kanske nå den första segern i 2016 års WRX - dessutom på svensk mark.

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi kan knappt bärga oss! Höljes är en av VM-tävlingarnas bästa banor. Alla våra förare älskar den eftersom den har det mesta av allt; hopp, doserade kurvor och snabba svängar. Vi kan banan väl och hoppas att de förbättringar vi genomfört på våra Peugeotbilar ska hjälpa oss mot seger."

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Höljes är inte bara min favoritbana, det är alltid också en magisk helg. Förutom Lohéac är tävlingen i Höljes den som alla vill vinna. Förra året var vi så nära att vinna som man kan komma, då jag var först över linjen innan jag blev tillbakaflyttad till andra plats. Det är en bana jag gillar och den stora publiktillströmningen brukar göra atmosfären till något extra. Tävlingen äger rum precis efter midsommar och eftersom Höljes ligger ganska långt norrut är det ljust i princip hela natten, vilket bidrar till den speciella stämningen."

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Det är första gången i år som jag kör på en bana som jag har kört på tidigare. Det är en fördel men mina medtävlare från Skandinavien är minst sagt också väl bekanta med banan. Det kunde jag konstatera när jag såg dem köra när jag var här och testade. Det är också en komplex bana med en del osynliga svängar och det är viktigt att hålla perfekt spår runt hela banan. Jag har också hört att Höljes är känt för sin goda stämning."

Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX #71, Team Peugeot Academy)
"Att komma till Höljes inför de förväntande 50 000 åskådarna och köra EM i Sverige som jag under så många år sett pappa Kenneth köra, ska bli riktigt kul! Att äntligen få komma dit i största klassen i en bil som varit den bästa hittills i EM och leda mästerskapet med 12 poäng känns kanon. Jag kan faktiskt inte vara mer taggad att tackla den tekniska Höljesbanan nu till helgen än vad jag är just nu!!"

Susan Hansen