Nyheter

Klart för Dackefejden, en grundbult i VOC Mekonomen Rallys serier
Rally Dackefejden är en tävling med särställning i VOC Mekonomen Rall-lys seriesystem. Den har under en rad år varit en grundbult i klassens båda grusrallyserier - SverigeSerien och SommarSerien. Hela 75 VOC Mekonomen Rallybilar till start är en garanti för hårda duster och hög-klassig rallyunderhållning för den vanligtvis månghövdade rallypubliken i Växjöskogarna.

Att VOC Mekonomen Rallys sommarsäsong innehåller ett besök på Dackefejden i Växjö är en mångårig och kär tradition.

- De senast åren har det varit skogarna kring Lessebo som utgjort arenan, men i år är det ett helt annat rally med bas inne i själva Växjö, berättar klassansvarig Roger Fransson. Det här är en av anledningarna till Wäxjö MS har en stabil plats i våra se-rie, trots att det är samma arrangör så är det helt enkelt inte samma rally vi pratar om från år till år.

Blir det Tom Thomasson eller Kim Nilsson i Elit A?

Konkurrensen i VOC Mekonomen Rally högsta elitklass är alltid stentufft. Det är en hel rad förare som kan och vill vinna.

- Kim leder SverigeSerien inför Växjö men saknar fortfarande sin hett eftertraktade seger. Tom hoppade å sin sida på SverigeSerien efter vintersäsongen men har sedan dess hunnit med seger i Kristianstad och senaste också i SommarSerie-deltävlingen i Flen. Jag håller nog trots allt Tom som lite favorit i den fejden, men det kommer att bli stenhårt.

Men de båda är långt ifrån ensamma.

- Vinnaren i vinterserien, Niklas ?Nibbe? Nilsson, har ännu inte fått till det riktigt i år på grusunderlag. Han är jättesugen. Men en som jag tror är ännu mer sugen på re-vansch efter avåkningen senast i Flen är snabba Mattias Andersson. Passar väg-karaktären honom så kan det mycket väl vara han som lyfter den största pokalen på lördag afton.

André Nygren eller Robin Liljegren i Elit B?

Om vi som ovan beskriver VOC Mekonomen Rallys högsta elitklass som stentuff konkurrens så blir det tom svårt att hitta ett passande superlativ för Elit B där konkurrensen om möjligt är ännu värre.

- Även om detta i det närmaste är omöjligt att tippa så vågar jag mig ändå på att ut-nämna klassledaren André Nygren och söderåkaren Robin Liljegren som huvudaspi-ranter till klassegern. Robin vann i Kristianstad och jag tror att en revanschsugen André trots allt får råda som hårfin favorit till slutseger.

Tro inte att att dessa båda heller får vara ensamma herrar på täppan.

- Daniel Thorph vet hur det känns att vinna, den känslan vill han ha igen. Och vad tän-ker till exempel Oscar Larsson hitta på, kanske är det dags för honom till helgen?

Favoritseger av Emil Andersson i cupklassen?

Cupklassen i VOC Mekonomen Rally är svenskt rallys riktiga plantskola, 2016 är definitivt inget undantag från detta.

- I cupklassen tror jag det blir favoritseger av klassledaren Emil Andersson. Jag tror också att det blir det blir de två andra namnen som för närvarande befinner sig på pallplats totalt i SverigeSerien som jagar närmast, Ola Wördin och Patrik Fredriksson. Men ett varningstecken för Emelie Axelsson, hon vann i Laxå förra helgen och skulle gärna ta en seger till.

Isac eller Linus är segertipset bland juniorerna?

Att påstå att VOC Mekonomen Rally och helt fantastiska rallyjuniorer är som två sidor av samma mynt det är definitivt ingen överdrift.

- Hos juniorerna har Isac Nordström varit namnet för året. Linus Leander skuggar och leder faktiskt i dagsläget SverigeSerien men detta på en start mer än Isac. En av dom två är jag övertygad kommer att vinna även i Växjö.

Välkomna till till ett riktigt fint rally. På lördag klockan 10.00 går starten.

Roger Fransson