Nyheter

Crosskart-SM på Kalvholmen
I helgen är det premiär för SM i Crosskart på Kalvholmen i Karlstad. Totalt är det 125 anmälda, varav 69 kämpar om viktiga poäng i den tredje av sju deltävlingar.

Arrangerande Karlstad MC Bil har jobbat hårt med att marknadsföra tävlingen, både i tv, radio och tidningar.
? Glimt-TV har kört en reklamfilm i en dryg en veckas tid på Värmlands TV, och fyra tidningar har skrivit så vi är väldigt nöjda och ser fram emot helgen, säger Frida Lundkvist, klubbens kontaktperson för crosskart.

Som vanligt är regerande mästaren Per Björnson ett jagat villebråd i 650cc. Framför allt av kvartetten Viktor Andersson, Jimmie Walfridson, Andreas Carlsson och Anders Michalak, där Andreas är den som för tillfället är snabbast på banan. Men stolpe ut i både Haninge och Höljes har gett fördel Björnson.
? Visserligen är det många som kan hota, men i helgen är det dags! Nu är det min tur, säger Andreas Carlsson.

I 250-tabellen toppar Tommie Svärd efter en bra inledning på säsongen. Störst motstånd är att vänta från Oliver Solberg, en revanschsugen William Sätereie som hade motorproblem i Höljes, och rookien Linus Östlund.

Bland juniorerna i 125cc är Max Johansson den ende som varit på pallen i båda de deltävlingar som körts. Det gör att han är den alla vill slå i Karlstad, även om banan i Karlstad är en ny bekantskap för många.

Förutom SM finns ett antal miniförare på plats för att visa upp sina färdigheter, och skruvat.se-cupen i 85cc lockar hela 30 startande. Där har samtliga att jaga Noel Eliasson, som börjat säsongen med idel segrar. I andra änden av åldersstegen ska tio veteraner kämpa i Crosskart 40+ Cup. Hittills har Fredrik Tjejens tvåa segrar, och Thord Axelsson lika många andra platser.

Annemo Friberg