Nyheter

Underhållande föråkare i Midnattssolsrallyt
Lars Stugemo är en av KAK Midnattssolsrallys föråkare i år och han är inte bara underhållande att se på i rallyskogen, han kommer även att svara för lördagskvällens underhållning med sitt band HEO reaturing Dregen.

- Rally och musik kräver lika mycket passion, säger Stugemo.

I årets Midnattssolsrally är Lars Stugemo lite av en allt-i-allo. Han ingår i organisationen och kommer att vara en föråkarna tillsammans med sin kartläsare Kalle Lexe.

- Midnattssolsrallyt är Sveriges mest legendariska rally, och på många sätt vaggan till de stora svenska rallyframgångarna. Det gör det till en stor ära att få vara föråkare.

Det är första gången som Lars Stugemo, som kör för KAK, deltar i rallyt och han fick mersmak efter att ha besökt förra årets tävling.

- Så många duktiga förare och så många fantastiska bilar. Midnattssolsrallyt har en skön stämning och alla deltar med stor passion. Det är också en stark gemenskap mellan alla som är med.

Stämningen och gemenskapen gör de flesta rallyn till en folkfest och i år tar Midnattssolsrallyt det hela ett steg längre genom att ha ett festtält med underhållning i anslutning till depåområdet i Vimmerby.

Tältet är ett samarbete mellan Kalles Lek & Lattjo, KAK Midnattssolsrallyt och Svensk Tryck Gjutning (STG), och kommer att ha 500 sittplatser.

Flera band kommer att svara för underhållningen och först ut är det lokala bandet Lifvens. Övriga kvällar uppträder Girls with Impact, trubaduren Per Backstad, Svenne Rubins. Som avslutning kommer HEO (HiQ Experience Orchestra) Featuring Dregen. Dregen kommer även att agera som DJ under kvällen.

- Då har jag dragit av mig föraroverallen och dragit på mig gitarren, säger Lars Stugemo som tillsammans med HEO bland annat kommer att bjuda på klassiska covers fulla av energi.

Steget mellan rally och musik är inte så stort som man kan tro.

- Inte alls. Både i rally och i en musikgrupp är man ett team där varje medlem är lika viktig. Och både när man spelar ihop och när man kör rally går man in i sin egen värld, ger allt och tänker inte på något annat - det är samma sorts passion.

Robert Gustavsson