Nyheter

Timmy VM-tvåa och Kevin EM-etta i Norska Hell
Det blev pallplats gånger två i RX-helgen i Norge. Timmy Hansen kom tvåa efter en tuff final i den femte deltävlingen i FIA World Championship, där hemmafavoriten Andreas Bakkerud visade sig oslagbar. Sébastien Loeb tog sig också till final men lyckades inte nå podiet denna gång. Han har däremot knipit en del poäng och klättrat ytterligare ett steg uppåt till en tredjeplats i poänglistan för förare.

Davy Jeanney fick aldrig riktigt chansen att visa vad han går för men i semifinalen lossnade och det och han var på vippen att knipa en finalplats.

Kevin Hansen, som sedan förra deltävlingen i England både hunnit fylla 18 och tagit körkort, visade än en gång prov på sin talang och gick raka vägen till förstaplatsen i FIA European Championship. Finalen vanns desstuom med god marginal efter en tight inledning.

KOMMENTARER

Timmy Hansen (#21 Peugeot 208 WRX)
Det är fantastiskt att komma tvåa här. Vi är på väg att minska gapet till dem som är snabbare än vi. Mellan kvalen har vi tänkt och funderat ? vad är det som gör att vi inte fixar de där två tiondelarna som fattas? Semifinalen gick bättre och mellan semi och finalen kändes det som om något hände. Jag var Andreas Bakkerud hack i häl och det kändes som om vi var lika snabba. Jakten att komma ikapp vm-ledaren har varit svår, men vi har rätt flow nu och är helt klart på gång. Trea i Lydden Hill, tvåa här i Hell, och i Höljes?. Vem vet?

Kevin Hansen (#71 Peugeot 208 WRX)
Det har varit en helt otrolig helg, jag tog maximala poäng och vann samtliga kvalen och till slut även semi- och finalen. Det är aldrig lätt att vinna även om det ser ut så. Man måste hela tiden vara på tårna. Jag var lite pressad i första varvet i finalen men jag lyckades hålla mig lugn. Förra året blev jag tvåa i RX Lite här i Hell så det känns härligt att vara tillbaka och ta segern.

Sébastien Loeb (#9 Peugeot 208 WRX
Det har varit en ganska bra helg, även om vi förväntat oss fler platser i finalen. Jag startade femma i finalen och slutade femma... Vi vet att vi måste förbättra farten mer, även om det var mycket bättre än tävlingen i England. Nästa tävling i Höljes blir spännande, det är en teknisk men trevlig bana som jag känner till något sedan tidigare. Det blir en ny utmaning för mig där större delen av VM-förarna redan kan den banan mycket bra.

Kenneth Hansen (Teamchef)
Det här är första deltävlingen som vi har två bilar i finalen vilket visar att vi jobbar åt rätt håll. Efter Lydden Hill gjorde vi en del analyser och har åstadkommit en del förbättringar vilket gett resultat nu. Men än vi inte tillräckligt bra, eftersom vi inte är överst på prispallen. Bilen är inte riktigt så snabb som vi hade hoppats på men placeringarna denna helgen visar ändå att vi är på gång. Kevin gjorde en magnifik insats i EM-tävlingen och har visat alla att vi är här för att slåss i täten.

NUVARANDE STÄLLNING (efter fem omgångar)

FIA World Rallycross Championship (Förare)

1. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 125 poäng
2, Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3), 120 poäng
3, Sébastien Loeb (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 83 poäng
4, Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo), 83 poäng
5, Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS), 81 poäng
6, Toomas Heikkinen (EKS, Audi S1), 70 poäng
7, Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 68 poäng
8, Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1), 49 poäng
9, Timur Timerzyanov (Ford Fiesta), 49 poäng
10, Kevin Eriksson (Olsberg MSE, Ford Fiesta ST), 47 poäng
11, Janis Baumanis (World RX Team Austria, Ford Fiesta), 45 poäng
12, Davy Jeanney (Peugeot-Hansen Academy, PEUGEOT 208 WRX), 41 poäng
...
14, Kevin Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 21 poäng

FIA World Rallycross Championship (Team)

1, EKS, 195 poäng
2, Team Peugeot Hansen, 151 poäng
3, Volkswagen RX Sweden, 117 poäng

Susann Hansen