Nyheter

Peter EM-fyra i Norge
- Kabel och avbruten växelspak sinkade Hedström i finalen! Peter Hedström har konsekvent levererat topptider under helgens EM-deltävling i norska Hell. Ett riktigt teamarbete ligger bakom, där teamet ändrat bilens setup och gjort Peter ännu snabbare på banan.

Hedströms Motorsport har jobbat intensivt för att få Peters OMSE Ford Fiesta Supercar ännu snabbare på banan. Teamet har ändrat lite på utväxling och justerat diffar, justerat små detaljer som gör ganska mycket på klockan.
- Den känns riktigt bra, det sladdar mindre, greppar mer och nu har jag en riktigt god känsla i bilen, säger Peter Hedström

Sjätte respektive femte tid i de inledande kvalen var riktigt bra kvitto på teamets jobb. Trots ett struligt Q3, där motorn gick ?i källaren? på startplattan, så rättade Peter till det i sista kvalomgången med en åttonde tid. I semifinalen levererade Hedström en kanonstart och tog sedan rygg på Kevin Hansen in i mål. Finalen däremot, blev långt ifrån den perfekta känsla som semifinalen gav.
- Jag ryckte av växelspaken när jag slog i trean i starten och kabeln till ?gear-cuten? låg och slängde på golvet. Det tog något varv innan hag fick ordning på allt och kunde attackera igen, säger Peter Hedström.

Den lösa kabeln som normalt ?dödar? motorn via en brytare vid växling, gjorde några småavbrott lite hur som helst under loppet och dessutom kunde inte Peter växla utan koppling längre. Peter var i finalen uppe och attackerade trean Tamas-Pal Kiss, men bataljen resulterade i brusten drivaxel för Peter, som därmed fick nöja sig med fjärdeplatsen.

- Det var en tuff avslutning på tävlingen, målsättningen är ändå uppfylld, jag gick in för att vara topp sex här i Norge, så det känns ändå riktigt skönt, säger Peter Hedström.

Fjärdeplatsen blev en riktigt fin värdemätare inför folkfesten i Höljes om två veckor. VM och EM på hemmaplan, då har Peter Hedström högre målsättning.
- Här på hemmaplan kör jag för pallplats, det känns realistiskt, banan är perfekt för Forden och nu är jag med där uppe och levererar topptider, säger Peter Hedström.

Anders Ekström