Nyheter

Hell väntar på Peugeot 208 WRX-förarna
Efter att ha återtagit plats på podiet i tävlingarna i Belgien och England är det nu dags för Peugeot 208 WRX-förarna att ta sig till norska Hell för den femte deltävlingen i FIA World Rallycross den 11-12 juni.

Team Peugeot Hansen ligger för närvarade på en andraplats i teammästerskapet och har siktet inställt på att minska avståndet ytterligare till ledaren för att försöka försvara förra årets vinst. Sébastien Loeb kommer att kämpa för ytterligare en topp-treplacering, medan Timmy Hansen hoppas på att behålla den uppåtgående trenden efter hans senaste tävling i England; förra årets VM-tvåa har avancerat från 12:e till 7:e placeringen i poänglistan för förare och har starka ambitioner att nå än högre upp.

Peugeot Hansen Academy kommer att ha två Peugeot 208 WRX:er i Hell, en för Davy Jeanney (#17) och en för Kevin Hansen (#71), som kommer att köra den andra deltävlingen i FIA European Rallycross Championship. Kevin vann det första deltävlingen i Belgien nyligen och ligger i ledning i EM-serien .

På vår hemsida ligger nu den senaste filmen i vår webb-serie "WorldRX Inside". Efter de tio första filmerna, som publicerades förra säsongen, kommer tittarna nu att komma ännu närmare sporten och även få ta del av bland annat Timmy Hansens hemligheter? Se filmen.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi har härliga minnen från vår insats i Hell förra året eftersom vi kom etta och tvåa där. Det var vår första kombinerade första- och andraplacering på VM-nivå. Det känns bra att vara tillbaka. Vi kan banan väl och vi tror vi har en bra taktik för den. Det är naturligtvis ett annat läge i år eftersom VM-serien ser ut att bli betydligt tuffare, men vi hoppas ändå att vi kan göra ett riktigt bra resultat där.

Sébastien Loeb (#9 Peugeot 208 WRX)
Banan i Hell är helt ny för mig och jag kommer försöka att lära mig den på samma sätt som de tidigare och som alltid, göra mitt bästa. Banan verkar dock vara annorlunda än de jag har sett hittills och den ligger i en vacker, pittoresk omgivning. Det verkar backigt, en del tighta svängar och med partier som kräver snabb acceleration. Det blir ett tekniskt krävande race som uppenbarligen passade Peugeot 208 WRX förra året, så jag hoppas vi kommer att vara konkurrenskraftiga igen.

Timmy Hansen (#21 Peugeot 208 WRX)
Den här banan, mitt i de norska bergen, är ganska backig med en stor nivåskillnad mellan högsta och lägsta punkt. Efter en del varv på banan brukar gruset tendera att hamna utanför spåret och asfalten kommer fram fläckvis. Det är rätt svåra spår med några tuffa delar där man måste bromsa sent. Det kräver en kvick bil som klarar att svänga snabbt. Det är lite trixigt och inte helt lätt att köra om. Med Supercars gäller det att verkligen ge allt. Jag ser mycket fram emot att komma till Hell.

Susann Hansen