Nyheter

Stark upphämtning av Brink i Arvika
Det var ett soligt Arvika som under lördagen höll en deltävling i RallyX SM-serie. Brink var redo att försvara sin mästerskapstitel och det var en händelserik dag på Westombanan.
Men det blev ingen enkel match. Redan i första kvalet blev Brink satt i muren och fick bryta ett halvt varv senare.

- Det var en hård tackling från en annan bil som tryckte mig in i muren direkt efter start. Så hjulupphängningen brast och tyvärr gjorde det att vi inte kunde köra färdigt den kvalrundan. Men mekanikerna gjorde en fantastisk insats så vi hade reparerat allt och var redo för kvalomgång två, säger Tobias Brink.

Resterande kvalomgångar hade även de några missöden. Tobias var på väg att sätta snabbast tid av alla i kvalomgång två när växellådan plötsligt låste sig i treans växel. Trots detta hade Brink konsekvent snabbast varvtid under hela dagen och var fyra i sammandraget efter kvalen. Andra startposition i semin förvaltades väl genom vinst trotts, återigen, hårda tag.

I finalen fick mästerskapsledande Bryntesson direkt en lucka vilken Tobias inte hann jaga ikapp innan målflagg. Återigen en andra plats alltså och därmed också ensam tvåa i mästerskapet. Ett resultat som teamet är nöjda med, med tanke på alla incidenter under dagen.

- Mekanikerna har verkligen fått göra en stor insats idag. Det har varit många smällar på bilen och många delar som har bytts ut. Trots bekymmer var vi snabbast över ett varv idag, inte bara en gång utan under större delar av dagen, och även i finalen! Det är ett kvitto på hur bra Tobias rattar så det är bara att ge honom en bra bil så blir det en trevlig säsong det här, säger teamchef Ted Brink.