Nyheter

1300 Rallycup fortsätter att växa!
Lördag den 4:e juni bjuder Karlstad MC in till Rally Biltema. Ett rally på härliga värmlandsvägar som ska avgöras på 7 SS med en sammanlagd längd av ca 60 km. 1300 Rallycupen växer så det knakar. Till deltävling nr 4 är det hela 25 st 1300 bilar anmälda, rekord igen alltså. Nya och gamla talanger har upptäckt den roliga 1300 cupen med en sammanhållning utöver det vanliga.

Till Karlstadtävlingen hittar vi två nya namn i anmälningslistan. Anders Nystedt, Vallentuna MK och Patrik Adolfsson, Säffle MC. Jo det stämmer det är supersnabbe Patrik som vi sett sladda runt i SM sammanhang i en välljudande BMW. - Tanken var att när jag skulle börja med rally så skulle det bli en ?sukka? men då skulle grannen sälja sin VOC så min karriär startade med den bilen säger Patrik och fortsätter - Nu har jag varit i Eskilstuna och köpt Daniel ?Fräsen? Erikssons Suzuki MK2 och planen är nu att jag vill åka så mycket rally som möjligt för en billig peng som man kan göra i den här cupen, avslutar en tävlingssugen Patrik och han har verkligen kapacitet att blanda sig i toppstriden direkt. Anders Nystedt har åkt Suzuki tidigare och har fått ett återfall vi får se om rattrosten försvinner i Karlstad.

Under uppehållet sedan förra deltävlingen i Nybro så har två av cupdeltagarna luftat sina bilar i SM deltävlingen South Swedish Rally. Det var 1300 cupledaren Jan-Erik Eriksson och femteplacerade Joakim Hiljeström som ville mäta sig med SM eliten. Jan-Erik startade i ett ursinnigt tempo och matchade sina tider med de betydligt motorstarkare konkurrenterna i klassen otrimmat 2WD (R2). Jan-Erik hade häng på bronsplatsen när oturen var framme på SS6. I en V1 sväng hoppade bilen ur spår och ekipaget hamnade i en stenmur. Ingen högfartsavåkningen alltså men tyvärr blev skadorna på bilen omfattande. Joakim fullföljde tävlingen och slutade 5:a i klassen.

Kommer Jan-Erik att hinna få ordning på sin bil nu till Karlstad? Svaret är tyvärr nej. Men i 1300 rallycup familjen hjälps man åt även om man är konkurrenter. Joakim Hiljeström har haft vänligheten att låna ut en av sina bilar så cupledaren kan tävla på lördag!

- Jag gick "all in" med mina pengar som jag hade till South Sweden så det är ebb i kassan nu säger Jan-Erik därför är jag oerhört tacksam att den här möjligheten har dykt upp för mig.

Tar du det lugnt nu i den lånade bilen? - Nej du det kommer att bli full attack från början, det går inte att köra avvaktande och försiktigt, då blir det bara en bil till hemma hos mig med bulor på avrundar Jan-Erik.

Till Karlstad är Marcus Morén från Kolsva MS i sin MK 1:a tillbaks. Marcus är junior men kommer säkert att ha med toppstriden att göra liksom även cupens totaltvåa Joakim Rydin MK Ramunder, Rydin gör sällan eller aldrig en dålig tävling. Cupgeneralen själv, Ola Strömberg som fick bryta senast kommer efter en smekmånad med sin numera äkta hälft Brittmarie fulladdad på alla sätt så där får ungtupparna se upp.

I juniorklassen är det riktigt tajt. Ovannämnda Morén kommer säkert att få känna sig jagad av Robin Norling SMK Nyköping som under året gjort stora framsteg och därför också helt välförtjänt toppar juniorklassen så här långt. Ett varningens finger också för bröderna Kujanpää, Södertälje KRC och Simon Pettersson, Skepptuna MK som just nu ligger tvåa i klassen.

Övrigt kan noteras att Magnus Westman, Skepptuna MK nyligen gjort häpnadsväckande bra resultat i några sprintar återstå att se om Magnus kan förvalta den farten ute i skogen. Cupens enda kvinnliga chaufför, Linda Persson från MK Ratten gör grusdebut för i år och den snabbe ungdomsföraren Pontus Florin, Eskilstuna MK i sin gula MK1:a finns som vanligt med på startlinjen.

Spännande och tuffa sekundfighter att se framemot nu på lördag!

?Mycket rally för pengarna? 1300 Rallycup