Nyheter

William Nilsson siktar på pallplats i Arvika och RallyX Nordic
Den andra SM-deltävlingen i RallyX Nordic går av stapeln i helgen och William Nilsson kommer köra för pallen.

- Jag är exalterad över att komma dit, sätta mig i bilen och bara köra, säger Nilsson.

På lördag kommer rallycrosscirkusen finnas på plats i värmländska Arvika för den andra deltävlingen av RallyX Nordic, SM-serien som arrangeras av STCC. Tomelillas William Nilsson kommer till start med Lites-bilen.

- Siktet är inställt på en pallplats, och jag känner att jag har kapacitet till det. Det gäller bara att allt ska stämma. Nu kommer bilen vara hundra procent och jag likaså. Känslan är god inför tävlingen, säger Nilsson.

JC Raceteknik är teamet som sköter bilen under och mellan tävlingarna.

- Jag är exalterad över att komma dit, sätta mig i bilen och bara köra. Banan är snabb vilket jag gillar. Den är teknisk med hopp och hyfsat mycket grus, det finns många aspekter på banan.

Med en deltävling avklarad ligger Nilsson fyra i den totala tabellen.

- Fjärdeplatsen i Skövde var mitt bästa resultat någonsin i Lites. Det var en jäkligt bra tävling och jag hade snabbast tid på första träningen. Jag hade bra kontroll på allt, trots att starterna var lite tuffa.

Ett av heaten tvingades han bryta, dessutom krånglade handbromsen under hela tävlingen.

- Jag fick till en dålig start i finalen och bilen fungerade inte fullt ut. Förutsättningarna hade kunnat vara bättre där, men trots det hade jag bra kontroll över bilen och slutade fyra. Därför borde en pallplats i Arvika inte vara något problem.

Under dagen har William Nillson rest uppåt i landet till JC Racetekniks lokaler i värmländska Kil. Där har han testat med planen att få bilen och körningen på topp inför helgen.
- Jag ska ta med mig så mycket som möjligt från Skövde och sätta starterna bättre den här tävlingen. Att undvika slirningar i starten är något jag jobbar på. Det gäller att vara försiktig på kopplingen och verkligen känna att man har med draget.

Den första kurvan i Arvika är lite lurig. Eftersom den kommer kort efter startplattan gäller det att vara snabb på gasen.

- Det är viktigt att ha huvudet på skaft och inte överköra in i den första kurvan, det tappar man enbart på. Jag vet att jag kan få till bra starter, det gäller bara att vara fokuserad.

Eftersom Nilsson har tävlat i Arvika tidigare känner han varken nervositet eller oro.

- Jag känner mig säker på banan. Även om en bana alltid ändras från gång till gång så har jag en aning om hur jag ska köra. Självklart kan jag inte tänka precis som sist utan måste anpassa mig efter de förutsättningar som finns nu.

I fjol tog Nilsson sig till final, där han slutade på sjätte plats i tävlingen.

- Sedan förra året har jag höjt min lägstanivå väldigt mycket. Det går alltid att förbättra helheten och finslipa lite överallt. Men bara jag är skärpt och håller ihop körningen kommer det gå bra.

Under vinterhalvåret rådde det ingen vila för Nilsson, som tävlade i mästerskapet RallyX on Ice.

- I Skövde var det en hal bana, så jag hade stor nytta av vintersäsongen där. På isen lärde jag mig ta kontroll över bilen när den sladdar, och undvika att glida ur mitt spår. RallyX on Ice är en bra kunskap att bära med sig i ryggsäcken.

Rallycrossen kommer livesändas på SVT 2 från klockan 17.30.