Nyheter

Dubbelt Hansen i finalen och pallplats för Timmy!
VM-helgen i Lydden Hill blev en glädjande vändpunkt för teamet som nu klättrar upp ett snäpp i poänglistan.

Både Timmy och Kevin tog sig till final och ett tag var Kevin i hälarna på de tre i täten och hamnade till sist på en hedrande fjärdeplats. Timmy tog sin första pallplats i den här VM-säsongen och visar att den vändning teamet väntat på efter den aningen tröga inledningen nu har kommit.

Sébestien Loeb hade inte sin bästa dag, drabbades av del tekniska problem och fick med nöd och näppe en plats i semifinalen. Oturen fortsatte och han gick förlorande ut inför finalen. Även Davy Jeanney hade dåligt flyt och hamnade utan plats finalen.

Förutom bröderna Hansens framgångar är också teamets mekaniker något som kan framhållas efter snabba och effektiva insatser i avgörande lägen.

KOMMENTARER

Timmy Hansen (#21 Peugeot 208 WRX)

Fantastiskt! Vi är tillbaka på podiet, det var ju ett tag sedan. Jag har haft bra körningar hela helgen men jag hade inte det lilla extra som krävdes för att slå killarna i täten i finalen. Men den här pallplatsen känns som en seger. Känns fint med smaken av champagne igen! Nu är vi tillbaka där vi hör hemma. Vi har en del att jobba med men vi knappar in.

Jag hade också Kevin efter mig och jag är så glad att ha med honom i finalen. Jag såg honom i backspegeln rätt nära under ganska lång tid under racet och han nådde sitt bästa resultat. Jag är verkligen stolt över honom.

Kevin Hansen (#71 Peugeot 208 WRX)

Det är otroligt att vara med i finalen över huvud taget med dessa toppförare, och att sedan hamna som fyra är fantastiskt. Att först komma trea i semifinalen och sen komma till final hade jag inte kunnat drömma om inför den här helgen.Jag var lite förvånad när jag upptäckte att jag fortfarande hängde på efter att ha tagit jokervarvet och sen var det bara att pusha på. Det hade inte kunnat bli en bättre födelsedagspresent. Att hamna fyra bara 3-4 sekunder efter Timmy, Mattias och Petter är helt otroligt.

Kenneth Hansen (Team Manager)

Det här var en väldigt viktig vändning för oss och vi kan vara mer optimistiska. Det känns som om vi är tillbaka, vi gjorde fina race. Det känns stabilare och vi hamnade på podiet. Det var också bra för teamet att ha två förare till finalen. Sébastien hade det tufft med vatten på banan bland annat, han gjorde vad han kunde men kom tyvärr inte till final. Precis utanför finalen hamnade också Davy, han hade bra fart men missade finalplats på grund av en del tekniska problem. För Kevin var detta en briljant insats, han lyckades komma fyra och bättre 18-årsfirande kan det väl inte bli.

Sébestien Loeb (#9 Peugeot 208 WRX)

För mig blev det en komplicerad helg. Jag hade några dåliga omgångar, motorstopp i ena kvalet, punktering i tredje kvalet och vatten på spåret i fjärde. Sen blev det motorstopp i semi-finalen. Detta medförde ett dåligt resultat och jag förlorade en del poäng och är naturligtvis besviken. Men nu har vi haft nog med problem så nästa tävling kommer att gå bättre.

Nuvarande ställning (efter fyra omgångar)
FIA World Rallycross Championship (Förare)

1, Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 105 poäng
2, Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3), 100 poäng
3, Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo), 70 poäng
4, Sébastien Loeb (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 63 poäng
5, Toomas Heikkinen (EKS, Audi S1), 60 poäng
6, Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS), 51 poäng
7, Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 46 poäng
8, Kevin Eriksson (Olsberg MSE, Ford Fiesta ST), 32 poäng
9, Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1), 34 poäng
10, Janis Baumanis (World RX Team Austria, Ford Fiesta), 31 poäng
11, Davy Jeanney (Peugeot-Hansen Academy, PEUGEOT 208 WRX), 33 poäng
...
15, Kevin Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 21 poäng

FIA World Rallycross Championship (Team)
1, EKS, 165 poäng
2, Team Peugeot Hansen, 109 poäng
3, Volkswagen RX Sweden, 102 poäng

Susan Hansen