Nyheter

KAK Midnattssolsrallyt blir film
Filmproducenten Matz Eklund, känd bland annat för SVT-succén "En bit av 50-talet", gör en film om KAK Midnattssolsrallyt 2016.

-Full fart blandat med nostalgi är en perfekt kombination för en film, säger Matz Eklund.

Årets KAK Midnattssolsrally körs den 29 juni till den 2 juli med Vimmerby som centralort. Under tävlingsveckan kommer Matz Eklund och hans filmteam följa rallyt inte bara längs sträckorna utan även vid uppehållen och i depåerna, samt filma lite om vad som hände bakom kulisserna på ett av norra Europas största historiska rallyn.

-Det finns ett brinnande intresse för rally och jag ska försöka fånga det. Att det sedan både är full fart i skogen och nostalgi på hög nivå gör inte saken sämre, snarare tvärt om, säger Matz Eklund.

I en sådan här film är historiken viktig och en del gamla filmsekvenser från tiden 1950-1964 kommer att visas i filmen. Det blir även tillbakablickar med bland andra Sveriges genom tiderna bästa kvinnliga rallyförare, Ewy Rosqvist och Peter "Poker" Wallenberg, ordförande i arrangörsklubben KAK, kommer att berätta om rallyts roll för dem.

-Redan nu är filmandet i full gång och fram till rallyt kommer jag att följa förberedelserna hos två av deltagarna, Kjell Fransson, Vimmerby, som kör i klassen Historic, och Sibylla Gustafsson, Stockaryd, som kör Regularity.

Filmen beräknas bli mellan 60 och 90 minuter lång, och kommer att ha premiär i början av 2017.

Robert Gustavsson