Nyheter

Fyra Peugeot 208 WRX på palljakt i England
Stärkta av Sébestien Loebs uppmuntrande andraplacering i Belgien för lite mer än en vecka sedan, ser de fyra Peugeot 208 WRX-förarna nu fram emot tävlingen i Storbritannien där Lydden Hill är platsen för den fjärde deltävlingen i FIA Rallycross VM den 28-29 maj.

Efter att hittat vägen till pallplats i Mettet, Beligen hoppas Team Peugeot Hansen kunna behålla den rätta andan då VM-serien nu flyttar till Lydden Hill. Den svensk-franska laguppställningen är nu trea bland Teamen och siktar på att försöka få till säsongens första vinst.

Lydden Hill i sydöstra England räknas som rallycrossens födelseplats. Det var här som den allra första rallycrosstävlingen hölls den 4 februari 1967.

Parallellt med Team Peugeot Hansens båda bilar kommer Peugeot Hansen Academy att ha två Peugeot 208 WRX på Lyddeln Hill. Bil #17 körs av Davy Jeanney, som kör 10 VM-lopp i år, medan bil #71 med Kevin Hansen vid ratten fortsätter sin ?RX-skola? med ytterligare ett inhopp i VM. Kevin vann den första deltävlingen av Rallycross-EM, som kördes i Belgien nyligen.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Team Manager)
Jag gillar Lydden Hill. Det är en av säsongens snabbaste banor där bilar som Peugeot 208 WRX verkligen kan få visa sin styrka. Jag vet att det är en arena som passar Timmy, Davy och Kevin och jag är säker på att Sébestien snabbt kommer att hitta formen med sin erfarenhet av racing på asfalt. Vi måste anpassa vår strategi till att jokervarvet ligger direkt vid första sväng. Vi är helt inne på att försöka flytta fram våra positioner och vi kommer att kämpa för att vinna. Den fart våra bilar har haft det senaste visar att det målet är helt möjligt.

Sébestien Loeb (#9 Peugeot 208 WRX)
Efter pallplatsen i Mettet kan jag inte vara mer laddad inför Lydden Hill. Målet är att fortsätta vara konkurrenskraftig och fightas med gänget som ligger i topp, trots det faktum att Lydden Hill hittills är obekant för mig. Jag konstaterade i Belgien hur mycket en bra startposition betyder och hur snabbt en tävlingshelg kan tippa åt det ena eller andra hållet. Jag tar med mig detta inför tävlingen i Lydden Hill.

Timmy Hansen (#21 Peugeot 208 WRX)
Hittills har tävlingarna varit rätt tuffa för mig, men jag hoppas Lydden Hill blir vändpunkten och början på en ny, positiv spiral. Jag vet att jag har bra fart för att lyckas och Lydden Hill är också en av mina favoritbanor. Jag gillar de svepande kurvorna och det flyt i körningen det innebär. För mig är första sväng den mest intressanta på hela året. Banan är på grus med en kort sträcka asfalt, jag älskar det! Det är en bana som, åtminstonde tidigare, har passat både Peugeot 208 WRX och min körstil och jag har en del härliga minnen från mina tidigare körningar här. Det var här som jag tävlade för första gången som professionell rallycrossförare. Jag slutade på pallen då och jag hoppas historien upprepar sig.

Susan Hansen