Nyheter

Rallyföraren Mattias Adielsson startar i Göteborgsvarvet
Trefaldige svenska mästaren i rally Mattias Adielsson från Göteborg är van vid att vinna. Den här gången ställs han inför en specialsträcka som mäter 21 kilometer på asfalt. Det underlag som Adielsson gillar bäst. Många kurvor och mycket publik utlovas så förutsättningarna blir de bästa.

- Jag siktar alltid på att vinna men den här gången är jag glad om jag kommer i mål utan för stora problem. Jag kommer att springa i landslagets tävlingsoverall för att uppmärksamma motorsporten och framförallt rally. Göteborg börjar bli en stor motorstad och det tycker jag behöver uppmärksammas, säger Mattias Adielsson.

När Adielsson inte tränar löpning är hans huvudsyssla i år att köra det Brittiska juniormästerskapet i rally för Vauxhalls fabriksteam. Brittiska mästerskapens nästa deltävling går under midsommarhelgen och då är det fullt fokus på bilkörning igen.

Undrar du hur det ser ut i skogen så titta på denna film från den senaste deltävlingen i Rally-SM, South Swedish Rally. Det skiljer sig en hel del mot de utmaningar som väntar i Göteborgsvarvet. Samspelet mellan kartläsare och förare är imponerande.