Nyheter

Pallplats i Belgiska METTET för Team Peugeot Hansen
FIA World Rallycross Championship - Mettet - Deltävling 13- 15 Maj 2016.

Sébastien Loeb (#9) hamnade på prispallen som andrapristagare i Rallycross-VM?s tredje tävling i Mettet i Belgien. Sébastien gjorde en väldigt bra semifinal, kom tvåa och fick andra starten i finalen. Loppet gick bra och Sébastien visade prov på både förståndig och tuff körning. Davy Jeanney (#17) fick en smäll i sidan redan strax efter start i semifinalens första heat och fick tyvärr bryta och förlorade därmed en plats i finalen.

Det blev ett extra jokervarv för Timmy Hansen (#21) i semifinalen då han gjorde ett misstag och tjuvstartade. Timmy gjorde vad han kunde för att komma ikapp och var mycket nära att komma upp till 3:e plats. Detta lyckades dock inte och Timmy blev därmed utan finalplats, trots en mycket intensiv körning. Han körde också banans snabbaste varv vilket visar att Peugeot 208 WRX är i bra trim.

Det gick lysande för Kevin Hansen (#71) vann EM-tävlingen, som är den första deltävlingen av fem i FIA European Rallycross Championship. EM är den mästerskapsserie som Kevin satsar på så detta kunde inte starta bättre. Kevin fick bryta i första heatet, men kom tillbaka och körde smart, utnyttjade sina styrkor på banan.

Tävlingarna i Mettet innebär att Teamet fick många viktiga mästerskapspoäng och gjorde ett tydligt kliv framåt i teamligan.

KOMMENTARER

Kevin Hansen:
Jag är verkligen glad att jag vann finalen för ERX, känns mycket bra att vinna första tävlingen. Veckan började med lite trubbel sen har loppen verkligen gått bra. Jag gjorde en bra körning i jokervarvet och tog igen det jag tappat innan. Jag har gott självförtroende inför nästa ERX och ser fram emot detta.

Kenneth Hansen:

Det har varit en bra helg. Lite småproblem men totalt sett är vi nöjda. Timmys miss var tråkigt men Sébastiens andraplacering visar att vi är på gång. Kevin har gjort ett lysande jobb och visar på en supertalang.

Sébestien Loeb
För första gången har jag fått hamnat på pallen i rallycross, så det var ett speciellt tillfälle. Positivt är att det känns att vi är att räkna med. Förhoppningsvis kan vi fortsätta så här inför kommande tävlingar.

Resultat Mettet
Final World Rallycross Championship
1. Mattias Ekström (EKS, Audi S1)
2. Sébastien Loeb (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX)
3. Petter Solberg (Petter Solberg World RX Team, Citroën DS3)
4. Anton Marklund (Volkswagen RX Sweden Volkswagen Polo)
5. Francois Duval (Ecurie Bayard ASBL Ford Fiesta)
6. Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden Volkswagen Polo)

Poängställning
FIA World Rallycross Championship för förare (efter tre deltävlingar)
1. Mattias Ekström (EKS, Audi S1) 78 poäng
2. Petter Solberg (Petter Solberg World RX Team, Citroën DS3) 73 poäng
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo) 58 poäng
4. Sébastien Loeb (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX) 54 poäng
5. Toomas Heikkinen (EKS, Audi S1) 46 poäng
6. Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1) 38 poäng
7. Kevin Eriksson (Olsberg MSE, Ford Fiesta ST) 32 poäng
8. Andreas Bakkerud ((Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS) 30 poäng
9. Davy Jeanney (Peugeot-Hansen Academy, PEUGEOT 208 WRX) 29 poäng
...
13. Timmy Hansen (Peugeot-Hansen Academy, PEUGEOT 208 WRX) 23 poäng


Susan Hansen