Nyheter

En punktering från semifinal - Peter Hedström tog skön heatseger i sista kvalomgången.
En punktering från semifinal
- Peter tog skön heatseger i sista kvalomgången.

Peter Hedström tog viktiga EM-poäng vid EM-premiären i Belgiska Mettet. Det blev ingen semifinal-körning men väl en skön heat-seger och sjätte tid i Q4 när finaldagen avverkats.

Farten finns där, när Peter Hedström bara kommer loss så är han svårslagen. I gårdagens inledande två omgångar lyckades Peter inte gå fri från startsmällar i den omdiskuterade första kurvan, på Circuit Jules Tacheny i Belgiska Mettet. Men idag i sista kvalomgången, ryckte Peter till sig ledningen och tog sin första heatseger för säsongen.

- Det är det sista heatet jag tar med mig från den här tävlingen, när allt flyter på och jag kommer loss utan krascher, då kan jag åka på riktigt fort, säger Peter Hedström.

Sjättetiden från denna sista kvalomgång är skvallrar om tempot och Peter känner sig nu riktigt bekväm i den OMSE Ford Fiesta Supercar han numera rattar.

- Bilen fungerar jättefint och trots att inte motorn är uppdaterad till senaste version så är jag med där uppe och fightas, fortsätter Peter.

Med endast fem poäng upp till semifinal-körning fick ändå Peter med sig viktiga poäng som säkrar körning i kommande EM-deltävlingar. Peter har i år valt att anmäla sig till enskilda tävlingar och nu blir EM-deltävlingen i Norska Hell vägvisare för resten av året.

- Blir det bra resultat där fortsätter jag EM-satsningen, annars blir det fler inhopp i VM istället, säger Peter Hedström

EM-deltävlingen i Norge avgörs den 10-12 juni, men redan helgen innan, den 4/6 kör teamets SM-förare Christer Dalmans sin andra SM-deltävling för säsongen på Westombanan i Arvika.

Anders Ekström