Nyheter

Med- och motgång för Team Peugeot Hansen i Hockenheim
FIA World Rallycross Championship - Hockenheim - Deltävling 2 - 8 Maj 2016

Det var med lättnad och med en bra känsla som Team Peugeot Hansen kunde konstatera att alla fyra av deras Peugeot 208 WRX:er var snabba och återigen presterade topptider när den andra deltävlingen kördes inför en storpublik på Hockenheim Ring i Tyskland. Liksom vid premiären i Portugal för två veckor sedan kunde inte teamet omvandla farten till bra resultat, vilket innebar att ingen av förarna tog sig till final denna gång. Trots motgångarna idag är det med tillförsikt som teamet tar med sig helgens framgångar och ser fram emot nästa helgs deltävling i Mettet Belgium den 14-15 maj.

Semi-finalens snabbaste varv gjordes av en Peugeot 208 WRX liksom flera av tävlingens bästa starter, vilket ger en positiv känsla inför de resterande 10 deltävlingarna. Tyvärr ledde ett flertal incidenter i semi-finalen till att varken Sébastien Loeb (#9) eller Davy Jeanney (#17) lyckades ta sig från semi-finalen till den avgörande finalen.

Team Peugeot Hansen hade en känslomässig berg-och dalbana under lördagen när Timmy Hansens bil (#21) fattade eld mitt under det tredje kvalet. På rekordtid lyckades mekanikerna fixa det som såg omöjligt ut att laga och Timmys bil kunde rulla fram till det fjärde och sista kvalet, som han också går och vinner! Och tar en tredje plats totalt inför semi-finalerna. På grund av att bilen förlorade all kylvätska till motorn under loppet klarade inte bilen att nå minimivikten. Därmed blev Timmys och mekanikernas fantastiska prestation utan belöning och satte ett tidigt stopp till en helg som börjat starkt.

Kevin Hansen (#71) missade också semifinal efter avåkning på uppvärmningsvarvet till tredje kvalet. Även han visade framfötterna när han tog revansch med en stark total tredje tid i fjärde och sista kvalet. Vid nästa tävling i Mettet nästa helg kör Kevin sin första deltävling av fem i FIA European Rallycross Championship.

Kommentarer

Kenneth Hansen (Teamchef):
"Resultatet blev såklart inte alls såsom vi hade hoppats på, men vi visade att vi har bra fart på både grejorna och i förarna. Hade vi kunna önska något så hade det varit att få utdelning vi hade jobbat så hårt för. Vi är besvikna för vi skulle ha kunnat åka härifrån med ett mycket bättre resultat. Nu får vi försöka att dra full nytta av våra styrkor i de kommande tävlingarna och förhoppningsvis kunna omvandla det till segrar. Härnäst kommer Mettet, som är en annan typ av bana. Den har mer flyt, med några fina öppna svängar. Förra året passade banan mycket bra för Peugeot 208 WRX:en. Timmy har faktiskt banrekordet där och vi ser fram emot att få komma tillbaka dit."

Resultat: Hockenheim - final
1, Mattias Ekström (EKS, Audi S1)
2, Toomas Heikkinen (EKS, Audi S1)
3, Ken Block (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS)
4, Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3),
5, Liam Doran (JRM, BMW Mini),
6, Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1)


Poängställning
FIA World Rallycross Championship för förare (efter två deltävlingar)
1, Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3), 48 poäng
2, Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 48 poäng
3, Toomas Heikkinen (EKS, Audi S1), 45 poäng
4, Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo), 39 poäng
5, Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1), 34 poäng
6, Sebastien Loeb (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 30 poäng
7, Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS), 27 p
8, Liam Doran (JRM, BMW Mini), 23 p
9, Kevin Eriksson (Olsberg MSE, Ford Fiesta ST), 23 p
10, Davy Jeanney (Peugeot-Hansen Academy, PEUGEOT 208 WRX), 21 p
?
13, Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 9 p
16. Kevin Hansen (Peugeot Hansen Academy, PEUGEOT 208 WRX), 4 p.

FIA World Rallycross Championship för Team (efter två deltävlingar)
1, EKS
2, Volkswagen RX Sweden
3, Team Peugeot Hansen

Susan Hansen