Nyheter

Två 1300 'Sukkor' i Rally SM!
På fredag är det dags för South Swedish Rally som ingår i årets SM. Intressant är att två stycken 1300 Rallycup bilar finns på startlinjen. Det är cupledaren Jan-Erik Eriksson från Ludvika MS som tillsammans med sin co-driver Magnus Nilsson samt femman i cupen Joakim Hiljeström, Kullings MS med rutinerade co-driver Peter Wester i högerstolen som kommer till start i klassen otrimmat 2WD (R2).

Det ska bli spännande att se hur de gamla men framförallt motorsvagare Suzuki bilarna kan mäta sig mot de snabba och moderna R2 bilarna. Vid förra årets SM final i Uppsala så visade Pelle Wilén att det med små medel går att hänga med i en 1300 bil då Ola Strömberg hade lånat ut sin Suzuki Swift till Pelle. Det var där idén föddes om en start i en SM deltävling under 2016 för de båda ekipagen Eriksson och Hiljeström.

Det är en önskedröm som gått i uppfyllelse säger Jan-Erik och fortsätter
-Min start blev klar för 3 veckor sedan då Ola Strömberg hjälpte mig att dela ett inlägg på min motorsportsida vilket ledde till att flera vänliga människor har stöttat mig ekonomiskt så jag nu kan starta tävlingen med nya däck och jag lovar att gå ut med full attack avslutar han.

Både Jan-Erik och Joakim har tidigare i år haft säsongspremiär på grus med goda resultat i 1300 cupen då den kördes i Nybro i mitten av april. Karlskrona där South Swedish Rally skall avgöras ligger endast ett ?stenkast? från Nybro så killarna har redan fått känna på den speciella karaktären på vägar som erbjuds i södra Sverige och kommer således väl förberedda.

Joakim har haft ett uppehåll på 23 år innan han i slutet av förra säsongen blev nyfiken på 1300 rallycup och införskaffade sig en Suzuki. -Jag har åkt South Swedish rally 5-6 gånger tidigare så att få stå på startlinjen igen nu på fredag kommer att bli något alldeles speciellt tycker Joakim -Vår målsättning är att få mycket SS mil i kroppen som möjligt.

1300 Rallycup önskar de båda ekipagen ett stort Lycka Till!

?Mycket rally för pengarna?

Jan Ström