Nyheter

Nya och gamla namn i toppen av Sydsvenska Rallycupen
Nästan 190 rallyekipage och tusentals åskådare besökte Kristianstads och Älmhults Motorklubbar och deras samarrangemang Silverkongen. Åtta sträckor som blev sju på nästan sju mil av högsta nordskånska och sydsmåländska kvalitet gav en utslagsgivande tävling där favoriterna både föll och höll och överraskningarna steg fram i flera klasser.

I R4/4WD gick det inte att göra mycket åt Stoffe Nilsson, Hässleholm denna dag och han vinner både klassen och totalt. Med detta resultat närmar han sig också toppen sammanlagt i klassens Prispottslistan. Främste utmanaren är för tillfället Robert Scholander, Eksjö som efter bilbytet från tvåhjulsdriven Citroën till fyrhjulsdriven Mitsubishi redan är i topp i nya klassen

- Det känns riktigt härligt, bilen känns väldigt bra och vi börjar komma in i det mer och mer, säger Robert. Vi försöker åka så mycket mil vi kan för att snabbt men säkert få upp tempot. Bilen har ju i händerna på PG visat att den är snabb och bra inställd så det är ''bara att försöka åka som PG'' så blir det nog riktigt bra. Vi skyndar långsamt och tänker att i sommar kan vi vara med och plocka sträckseger och kanske till hösten försöka utmana om de översta pallplatserna! Vi åker vidare i Sydsvenska Rallycupen för att försvara vår ledning och kanske på höstkanten också nåt inhopp i SM

I A-B-förare R3/2WD Elit tar Mattis Olsson, Gullabo första segern för säsongen, inte helt oväntat att den skulle komma.I A-B-förare R3/2WD div 1 dyker det på första platsen upp ett bekant namn, vi har tidigare berömt Jonatan Johannesson, Gullabo för hans framfart från Ungdomsklassen till topp i C- och B-klassen och nu är han på pallen i A-klassen.

R1B /VOC Mekonomen är hela svenska eliten på plats då Sverigeserien gästade tävlingen. Vi vill särskilt berömma segrarna i C-klassen Elias Lundberg,Sala och B-klassen Robin Liljegren, Karlskrona som placerar sig på trettonde respektive sextonde plats.

R1A/ Grupp E vinns totalt av Thobias Svensson, Hörby men flera av de nya namnen närmar sig sakta men säkert den mer rutinerade Thobias som tillsammans med Robin Liljegren toppar den gemensamma Prispottslistan för dessa klasser.

Sist men absolut inte minst landar vi hos Ungdomsklassen. Den klassen leds efter två tävlingar av Isac Nordström, Kulling som trots sin ungdom är mycket rutinerad i bilkörning på fyra hjul.

- Mitt största intresse är rally och bilar, inleder Isac, körde min första crosskart tävling när jag var 10 år och slutade när det blev dags för den stora drömmen nämligen att köra rally.

Under åren i crosskart samlade jag på mig bland annat ett NEZ (nordiskt) guld, SM silver och många segrar i deltävlingar. Nu är jag inne på mitt andra år i rallybilen och satsar på att få så många mil som möjligt. I framtiden är det bara en sak jag vill göra, det är att köra rally, avslutar Isac

Nästa tävling för förarna i Sydsvenska Rallycupen är Sydrallyt den 7 maj i samarbete med SSR med start- och mål i Karlskrona

Mats Bergman