Nyheter

William Nilsson nära podium i första tävlingen
William nära podium i första tävlingen

William Nilsson var tillslut bara ett varv från tredje platsen på Skövde Flygplats där talangen från Tomelilla fick en fin start på säsongen genom sin fjärdeplats.

- Jag tog in på (Tejas)Hirani i slutet av finalen, hade jag fått ett varv till på mig så hade jag varit trea.

Trots den kanske bästa tävlingen någonsin i RallyX för Nilsson så fanns det en tydlig hunger för mer i rösten hos skåningen. En bra första tävling absolut, men ynglingen var sugen och redo för en ännu mer framskjuten placering.

- Det krånglade med starterna hela helgen men på banan var jag riktigt snabb och i finalen tog jag in mycket på Hirani på sista varvet. Med en bättre start hade jag lätt varit på pallen.

På banan var Nilsson som sagt väldigt snabb, under lördagens första träning hade han snabbaste tiden och körde överlag på snabba tider under både träning, kval och final.

Den fina säsongsstarten förklarar han på följande vis.
- Jag hade bra tester i Strängnäs, teamet, JC Race Teknik har varit jättebra och sen har jag blivit bättre som förare så det är väl en kombination av alla tre. Alla har så klart blivit bättre än i fjor men jag har visat att jag har utvecklats snabbare än många andra.

Under en allmänt trevlig helg så plockar William fram ett särskilt minne från ett av söndagens två heat.

- Semifinalen var bäst och roligast under helgen, där hade jag en bra fight med (Alexander)Westlund. Jag körde först om två-tre stycken innan jag fightades med Westlund i några kurvor. Gick vinnande ur kampen och ryckte sen så jag blev tvåa och därmed fick starta i andra ledet i finalen.

Efter en väl genomförd premiär står William på 16 poäng efter den första av sex tävlingar. Det är en taggad Nilsson som ser framåt och där finns mer att ta av hos 16-åringen.

- Jag ska bara fixa starten så är jag där.