Nyheter

Fyra Peugeot 208 WRX i action på Hockenheim Stadium
Den andra deltävlingen av 2016 FIA World Rallycross Championship kommer att få se fyra Peugeot 208 WRX i action på den nya omtalade rallycrossbanan i den berömda Hockenheim Stadium i Tyskland. Alla fyra förarna i teamet siktar på det översta steget på prispallen i hopp om att få publikens gillande och värdefulla mästerskapspoäng. De 75.000 åskådarna som förväntas komma under helgen får både Rallycross-VM och säsongpremiären av DTM i biljettpriset.

Sedan förra årets succébesök i Tyskland, kommer den högoktaniga World RX ännu en gång att dela notan med det tyska standardvagns mästerskapet, DTM, på Hockenheim Ring. Vissa justeringar har gjorts i WRX?s tidsprogram, vilket innebär att tävlingen avgörs på tre istället för två dagar och där SVT1 sänder från kl 10:00 på söndag förmiddag 8 maj, med live från kl.11:00.

Den 1,24 km långa rallycrossbanan ligger i hjärtat av den legendariska stadion som avslutar varvet på Hockenheim. Två grusparter har lagts till och förbättrats sedan förra året.

Under 2015-års race såg vi hur Peugeot 208 WRX'n visade sin potential när Timmy Hansen tog en andra raka pallplats trots att han bara kvalade in till finalerna som 12:a.

Sébastien Loeb och Timmy Hansen kommer försvara färgerna för Team Peugeot Hansen medan Davy Jeanney och Kevin Hansen är anmälda att köra för Peugeot Hansen Academy.

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Efter de blandade framgångarna i Portugal har vi tagit tid för att analysera vad som hände och vi är fast beslutna att lära av de misstag vi gjorde för att försöka maximera effekten därav i Hockenheim. Peugeot 208 WRX är en sund bil. Vi måste "bara" vara säkra på att vi ser till att alla dess styrkor samspelar vid rätt tillfälle och vi kan inte vara mer motiverade att göra vårt bästa för att det ska hända. Om det regnar, som det gjorde i Portugal, kommer vi vara bättre förberedda denna gång för sådana förhållanden. Förhoppningsvis får vi i år köra på hela rallycrossbanan och inte en förkortad version, och vi ser fram emot på att bjuda publiken på en bra tävling. 2015 så tror jag publiken blev förvånade över den action och det adrenalinpåslag som rallycross innebär, förhoppningsvis ska vi hålla publiken på tårna även denna gång!"

Sébastien Loeb (#9 PEUGEOT 208 WRX, Team Peugeot Hansen)
"Hockenheim iär en legendarisk plats. Jag tycker det är bra att vi kan dela en tävlingshelg där med DTM. Det kommer säkert bli en häftig stämning. Det är alltid roligt att tävla inför en stor publik och Hockenheim är inte så långt från Alsace, mina hemtrakter, så jag tror att många vänner och supportrar kommer resa dit. Jag längtar till den andra deltävlingen. Jag fick min första erfarenhet av rallycross i Portugal, men banan och förutsättningarna där var inte speciellt typiska, så i den här tävlingen får jag möta de andra förarna i en annan kontext. Jag tror att jag kan få ut mer av bilens potential i Tyskland."

Timmy Hansen (#21 PEUGEOT 208 WRX, Team Peugeot Hansen)
"Jag känner till Hockenheim väl sedan jag vann en formelbilstävling där. Det är en plats som är genomsyrad av motorsporthistoria och att få tävla där inför fulla läktare är verkligen speciellt. Rallycrossbanan i sig är ganska annorlunda mot vad vi är vana att se och gruspartiet kräver en ganska aggressiv körstil, så det är något att ta med sig i förberedelserna inför helgen. Tillsammans med de andra förarna i teamet och med mekaniker och ingenjörer har vi för avsikt att hitta formen som hjälpte oss fram till att vinna Team-VM 2015."

RACE SCHEMA

Fredag 6 Maj
9:05 - 10:15: Fri träning
13:55 - 14:45: Kval 1
15:15 - 16:30: Kval 2

Lördag 7 Maj
17:15 - 17:25: Warm-up
17:25 - 17:55: Kval 3
18:28 - 19:00: Kval 4

Söndag 8 Maj
11:00 - 11:05: Warm-up
11:10 - 11:30: Semi-finaler
11:40 - 11:50: Final