Nyheter

Het efteranmälning till SSR - Emil Bergkvist kommer till South Swedish Rally
Emil Bergkvist kommer till South Swedish Rally! Precis som i Gävle, startar han i Ola Axelssons Mitsubishi Evo 9. Men nu i Otrimmat 4WD.

Den europeiska juniormästaren fanns på startlinjen redan i SM-premiären, med Ola Axelssons Mitsubishi Evo 9:a. Då som föråkare. Samma syssla testade han i Limas LBC-Ruschen, men fick bryta med tekniska problem. Nu ska bilen ställas i ordning i veckan och Emil Bergkvist blir en het kandidat i Karlskrona när Rally-SM fortsätter på grus. - Framför allt ska vi fullfölja tävlingen, för jag behöver fler kilometer i en fyrhjulsdriven bil. Vi går absolut för seger, men jag tror många åker dit med i stort sätt samma målsättning, säger Emil.

Den ursprungliga tanken var att få loss en R5:a och sätta hårt mot P-G Andersson. - Vi ska förstås göra vad vi kan ändå, men både P-G och Jerker (Axelsson) har vassare bilar så det blir svårt, säger Henrik Appelskog.

Östergyllens rutinerade co-driver ersätter Jocke Sjöberg som för bara några timmar sedan blev pappa för första gången. Förra året startade Emil Bergkvist och Jocke Sjöberg i South Swedish Rally (SSR) med en Opel Adam R2 och vann klassen JSM Otrimmat, med dryga halvminuten.

SSR är tänkt att bli den genomkörare Emil behöver inför större uppgifter: VM i Portugal två veckor senare.
- Vi är inte riktigt hundra än med Portugal, men förhoppningsvis får vi ihop budgeten, säger Emil.

Då ska han i så fall köra en Citroën DS3 R5.

- Vi jobbar hårt för Portugal och då behöver jag både mil och fart i kroppen. Så en start i SSR, med femton mil specialsträckor, är perfekt. Jag vill verkligen tacka Ola som lånar ut bilen och Fredrik Grahn som skruvar ihop den, säger Emil.

Arrangören är förstås glad över att talangen Emil Bergkvist har efteranmält sig. - Emil har länge stått högt på vår önskelista, så vi är mer än exalterade, säger Lars Mattsson i organisationsstaben.

Presschef Annemo Friberg