Nyheter

79 anmälda till South Swedish Rally
Topp tre i respektive klass finns med när Rally-SM fortsätter med South Swedish Rally i Karlskrona. Totalt har 79 ekipage anmält sig.

Det som nästan alltid utmärker ?SSR? är att lokala förare lockas till att prova lyckan i SM på hemmaplan. Så också i år.

- Vi hade förstås hoppas på ännu fler, det gör man alltid. För det är roligt när bygden engageras och förarna kommer, säger Lars Mattsson ordförande i organisationskommittén.

Bäst till av lokala förare ligger Erik Telehagen, Wäxjö MS. Efter de två vinterdeltävlingarna leder han JSM Otrimmat, tre poäng före regerande mästaren Jacob Jansson, MK Kopparberg.

Mest spännande är det i Otrimmat 4WD, där i stort sett vem som helst kan ta hem klassen. Gullabo RC:s rutinerade Joachim Carlström är en. Han vann premiären, men tvingades bryta i Östersund. Genast var han passerad av fyra andra fortåkare. Men nu är han den som kan vägkaraktären bäst, och med 15 mil att köra kan det fälla utslaget när tävlingen drar igång den 6 maj.

I övriga klasser har de förhandstippade favoriterna skaffat sig slagläge. I Trimmat 4WD har alla andra minst ett trappsteg upp till P-G Andersson, som vinner SSR om inget oförutsett händer. Tobias Söderqvist är grymt vass i Trimmat 2WD, Pelle Wilén i JSM Trimmat och Mattias Ledin i Otrimmat 2WD. Bara med den skillnaden att Ledin står med trasig motor i sin Peugeot.

- Vi ska göra allt för att hinna få ihop det så vi kan åka, hälsar Ledin. För att vara på säkra sidan skickade han in sin anmälan bland de sista.

Komplett anmälningslista.

Annemo Friberg