Nyheter

MAS tecknar 3-årigt rallyavtal
Föreningen MAS, som driver Rally-SM, har tecknat ett nytt, treårigt avtal med Svenska Bilsportförbundet. Det betyder fortsatt arbete för MAS åren 2017-2019.

I samband med Svensk Bilsports förbundshelg undertecknades det 3-åriga avtal som säkrar Rally-SM och dess fortsatta utveckling. Föreningen MAS har ambitionen att bygga vidare på mästerskapet och de deltävlingar som ingår. En viktig ingrediens i avtalet är att MAS får nyttja reklamplatserna på tävlingsbilarnas fram- och bakrutor.

- Det är en viktig inkomstkälla för oss och därför är vi mycket nöjda med att nu kunna jobba vidare med serien i ett perspektiv av tre år, säger ordförande Lars Mattsson.

För precis ett år sedan presenterades ett förslag till hur mästerskapet skulle kunna drivas. Det resulterade i att ett första avtal undertecknades i slutet av förra året, med option på ytterligare tre år. Gruppen hade då antagit namnet MAS, Motorarrangörerna i Sverige.

Svenska Bilsportförbundet har noterat ett ökat samarbete mellan respektive SM-arrangör och rallyutskottet, som ansvarar för det svenska mästerskapet.
- Genom att fortsätta samarbetet med MAS kan Rally-SM får den starka utveckling som det förtjänar, med ännu fler förare och team som satsar vilket ger ännu mer spänning i tävlingarna. Det lockar inte bara mer publik och fler sponsorer, utan även TV och media. Vi kopplar också ihop SM-serien med SM-veckans Rally Sprint som redan idag är en succé i SVT:s sändningar, säger Thomas Jansson, förbundsdirektör på Svenska Bilsportförbundet.

Föreningen MAS består av representanter för respektive SM-arrangör: Sandvikens MK, MK VMT Jämtland, South Swedish Rally AB, Hässleholms MK, Östgötaklubbarna, SMK Uppsala, Kolsva MS och Rönne MK.

Kalender Rally-SM 2016
5-6/2 Rally Bilmetro, Gävle
26-27/2 Östersund Winter Rally. Östersund
5-7/5 South Swedish Rally, Karlskrona
12/7 Sprint SM, Norrköping
19-20/8 AM-Snapphanerallyt, Hässleholm
9-10/9 East Swedish Rally, Linköping
30/9-1/10 Rally Uppsala, Uppsala


Annemo Friberg