Nyheter

Tuff start för Team Peugeot Hansen i Portugal!
Det blev en besvärlig inledning för Team Peugeot Hansen i FIA World Rallycross Championship i och med premiärtävlingen i Portugisiska Montalegre i helgen. Första racedagen, i lördags, kännetecknades av utmanande väderförhållanden med mycket regn och slirig bana som krävde en del försiktighet. Andra racedagen var tvärtom torr och dammig och innebar en betydligt tuffare körning. Vilken också visade sig i finalen.

Peugeot 208 WRX har betydligt mera att ge. Helgens final innebar svåra förhållanden, man gjorde en del felval, förarna gjorde en del misstag. Det var ett svårt race och ett lopp som man inte riktigt kom in i.

Den svenska rallycrossföraren Timmy Hansen gjorde helgens bästa lopp i semifinalen men istället slutade det med att han fick bryta. Det gick inledningsvis bättre för det nya tillskottet Sébastien Loeb som kom vidare och fightades för en pall-plats men fick tyvärr tekniska fel och fick bryta även han. Davy Jeanney kom också till semi-final, men hamnade mitt i hetluften och dagen slutade där. För den andra Peugeot Hansen Academyföraren, Kevin Hansen blev det en retlig 13:de plats och var precis utanför semi-final.

Ingen av förarna är riktig nöjda, men vad som var positivt var att teamet blev bättre och bättre under helgen. Lördagen var rätt så trög och med tanke på det så är det ändå bra att två förare kom till finalen.

Det kändes inte riktig som att teamet fick ut det man hade väntat sig. Men man tar med sig det här till nästa helg och drar lärdom av loppet inför nästa race i Hockenheim.

KOMMENTARER

Kevin Hansen (förare bil #71)
Trots att finalen inte gav några pallplatser har det varit roligt eftersom vi har börjat ett nytt team på Peugeot Hansen Academy, vi har utvecklats mycket. Vi har haft bra fart både på våt och torr bana och lördagens kval var en utmaning med mycket trafik och en del misstag. Nu ser vi fram emot att visa vår fulla potential i Hockenheim om tre veckor.

Timmy Hansen (förare bil #21)
Det blev en trög start på säsongen. Vi kom aldrig riktigt in i helgen som det skulle. Det var väldigt halt i första heatet. Det var konstiga förhållanden som jag inte varit med om innan. I andra heatet gjorde jag ett misstag och tjuvstartade och vi ta två jokervarv. Missödena fortsatte. I semifinalen gjorde jag en jättebra start, men kom in på gruset och fick aldrig stopp på bilen. Mattias Ekström fick en ursäkt av mig sen eftersom jag körde på honom. Men jag tvivlar inte på bilen, vi är snabba, men det gick inte vår väg idag bara.

Sébastien Loeb (förare bil #9)
Första meeting var ok. Absolut inte perfekt men till slut fick vi en plats i finalen, vilket var bra. Vi tog med oss viktiga poäng, vilket var målet. Bilen var bra och vi förbättrade inställningarna under helgen. Farten var bra, några tekniska fel i finalen, men jag tycker det var rätt ok ändå.

Bruno Famin (Direktör, Peugeot Sport)
Det gick inte så bra som vi hade hoppats på. Men vi är med i matchen, och närkamperna var rätt tuffa. De förare som vi är vana vid att möta i toppstriden var på plats och nivån är precis som väntat högre än förra året. Vi måste jobba och driva på för att bli bättre och återfå samma prestationsnivå som i slutet på 2015. Nu kommer vi att jobba med förbättringar för att nå bättre resultat nästa tävling.

Kenneth Hansen (Teamchef, Team Peugeot Hansen) Helgen har varit komplicerad. Vädret har spelat oss en del spratt. Vad gäller Sébastien så har det fungerat bra, han har presterat riktigt bra. Bättre än väntat i fighterna. Timmy kom aldrig riktigt in i rytmen, gjorde en tjuvstart och sen kom vi långt ner i listan och fick tävla mot lite fel folk. Helgen blev lite stolpe ut kan man säga, men vi kan bara lära oss av detta och ta med oss det vi kan härifrån och vara mer förberedda inför den här typen av väder nästa gång.

RESULTAT - deltävling 1 (Montalegre, Portugal)
1. Petter SOLBERG
2. Robin LARSSON
3. Thomas HEIKKINEN
4. Andreas BAKKERUD
5. Sébastien LOEB
6. Johan KRISTOFFERSSON
9. Timmy HANSEN
11. Davy JEANNEY
13. Kevin HANSEN
Susann Hansen / Team Manager