Nyheter

1300 Rallycup i gruspremiär med rekorddeltagande igen!
Deltävling nr 3.

Lördag den 16:e april är det äntligen dags för 1300 Rallycup bilarna att få göra gruspremiär. Återigen så har den populära cupen lockat till sig ett rekorddeltagande. Hela 22 st ekipage är anmälda till deltävling nr.3 när Nybro Auto Club bjuder in till Zabra-Rallyt. Banans längd är total 139 km varav 41 km SS som är fördelat på 4 st sträckor av krävande smålandskaraktär.

Under uppehållet mellan vinter- och sommarsäsongen har 1300 teamen runt om i landet haft full fart i garagen för att se över sina tävlingsbilar och de lär därför komma till Nybro mycket väl förberedda, taggade och åksugna. De varvvilliga och "dekaltrimmade" 1300 bilarna går ut först i startfältet så publiken kommer direkt från början att bjudas på en häftig attack ute i skogen. Tävlingen körs utan noter vilket kommer att vara ovant och annorlunda samt mer krävande för både förare och co-driver. Det kan bli utslagsgivande denna gång.

Jan-Erik Eriksson leder totala 1300 cupen efter vinterns två deltävlingar före cupens general Ola Strömberg, därefter på en tredje plats hittar vi Joacim Rydin. Dessa tre herrar har varit snabba på is och snöunderlag men kommer nu att utmanas rejält av ett koppel snabba grusåkare som inget hellre vill än att knäppa trion i täten på näsan. Kanske är det dags för Daniel "Fräsen" Eriksson att utmana toppen efter en motig vintersäsong? Daniel har fått tillbaks Pelle Wilén i högerstolen vilket kommer att stärka honom.

Juniorklassen toppas av Marcus Morén tätt följda av Robin Norling och Simon Pettersson. Marcus är bortrest så här har Robin och Simon goda chanser att avancera. Jimmy Kujanpää kommer stärkt av sin mycket fina insats i Lima och vill med all säkerhet ha ett ord med i leken. Men ett varningens finger för Mattias Lagström som senast fick bryta med rasad motor. "Laggen" ska nog räknas som lite favorit om materialet håller ihop den här gången.

I ungdomsklassen är det unge och mycket lovande Pontus Florin från Eskilstuna MK som kämpar på. Just nu själv i den klassen men Pontus har under vinter visat tider som hade räckt till fina placeringar både bland juniorer och seniorer.

Det kommer alltså som vanligt att bli en otroligt spännande och händelserik tävling när 1300 bilarna släpps ut på "grönbete" i smålandsskogarna nu på lördag. Som alltid med mottot:

"Mycket rally för pengarna"

Jan Ström