Nyheter

Åter en pallplats för Mattias Adielsson i BRC Junior
Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör tog en säker andra plats i junior klassen i den andra deltävlingen av de Brittiska mästerskapen i rally. En stabil körning på de tuffa och svåra asfaltsvägarna i rallyt Circuit of Ireland runt Belfast resulterade i en andra plats och nu ligger de på delad tredje plats i mästerskapet.

- Vi har laddat så mycket vi bara kunnat under helgen. Jag tror aldrig jag har kört i högre tempo under så lång tid. Vi vann fem sträckor men det räckte ändå inte till seger. Vår teamkamrat Robert Duggan blev för svår och var till slut 30 sekunder före oss, säger Mattias Adielsson.

Om bara tre veckor är det dags för nästa deltävling i Brittiska mästerskapen, då är det åter dags för grusunderlag. För att förbereda sig inför det kommer Adielsson att på lördag starta i Alesvängen som hans hemmaklubb är med och arrangerar.

- Just nu är det så man knappt hinner andas mellan tävlingarna, det går i ett hela tiden. Nu fokuserar vi på Pirelli Rally som är nästa deltävling. Den tävlingen går på grus och för att ställa om till det underlaget blir det tävling redan på lördag, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat
1 Robert Duggan 2:06:36.6
2 Mattias Adielsson 2:07:04.3
3 Adam Bustard 2:50:14.4


Mästerskapsställning
1 Robert Duggan 6 25 - 31p
2 Sindre Furuseth 30J x ? 30p
3 Gus Greensmith 25 x ? 25p
4 Mattias Adielsson 10 15 ? 25p


Urban Andersson