Nyheter

Rally på Irland helgens uppgift för Adielsson
Under helgen avgörs den andra deltävlingen i Brittiska Mästerskapen för Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg. Circuit of Ireland startar, idag, fredag och avslutas under lördagen. Tävlingen har högkvarteret(HQ) i Belfast och specialsträckorna ligger runt staden. Circuit of Ireland innehåller 14 specialsträckor som tillsammans mäter 21 mil.

Under den gångna helgen körde Adielsson tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör en tävling på asfalt som test. Tävlingen gick bra och de fick till riktigt bra inställningar på bilen.

- Vi kommer med stort självförtroende till Circuit of Ireland. Vi hade en riktigt bra tävling förra helgen och fick testa vår Vauxhall Adam R2 under 12 mils tävlingsfart. Jag körde den här tävlingen förra året och jag vet hur tufft det kommer att bli. Det gäller att hålla koncentrationen på topp under hela tävlingen och bara tänka framåt. Återigen kommer det att vara viktigt att ta sig i mål och få med så mycket poäng som möjligt, dock kommer vi inte bara köra runt tävlingen utan vi siktar på en pallplats, säger Mattias Adielsson.

Efter den första deltävlingen av Brittiska juniormästerskapen i rally ligger Adielsson på en fjärde plats.

Urban Andersson