Nyheter

Nu börjar en intensiv vecka för Mattias Adielsson
Till helgen är det dags för Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg att börja förberedelserna inför den andra deltävlingen i brittiska mästerskapen. Adielsson ska med sin kartläsare Andreas Johansson från Kungsör på söndag köra en tävling på Irland, tävlingen heter Circuit of Kerry och avgörs på 12 mil specialsträckor. Underlaget är samma som nästa helgs tävling asfalt.

- Det här kommer bli värdefull träning för oss. Vi kommer att helt fokusera på att få bilen att passa för dessa vägar och underlag. Vi kommer att åka med de däcken som är enhetsdäck i mästerskapet och mellan sträckorna ska vi skifta fram och bakdäck, allt för att få träna även på det under tidspress, säger Mattias Adielsson.

Nästa helg fortsätter Brittiska Mästerskapen med tävlingen Circuit of Ireland med start och mål i Belfast. Efter den första deltävlingen ligger Adielsson på en fjärde plats i mästerskapet. Tävlingen kommer att bli en riktig utmaning med ca 20 mil specialsträckor på svåra asfaltsvägar.

Urban Andersson