Nyheter

Anmälan öppnad till Midnattssolsrallyt 2016
I dag, 25 mars, öppnade anmälan till KAK Midnattssolsrallyt 2016. Först i kön av intresserade vid Midnattssolsrallyts monter på Elmia var Kenneth Jonsson, Eskilstuna MK.

-Jag ser fram emot att få köra eftersom det är rallytävlingen med stort R, säger Kenneth.

KAK Midnattssolsrallyt har körts som historisk tävling sedan 2006 och i år kommer tävlingen att köras i Småland, med Vimmerby som centralort.

Anmälan öppnades under långfredagen både på webben och på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia, Jönköping. Först i kön av åksugna deltagare var Kenneth Jonsson, Eskilstuna MK, som i och med sin anmälan tar upp sin rallykarriär igen efter 38 års uppehåll.

-Jag har drömt om att få köra Midnattssolsrallyt sedan nystarten 2006, eftersom den för mig är rallytävlingen med stort R, säger Kenneth som kommer att delta i en Saab 96 tvåtakt.

Årets tävling är kompaktare än de senaste åren, då transportsträckorna kunna göras kortare. Banans längd är ungefär 780 kilometer lång varav cirka 175 kilometer är fördelade på 19 specialsträckor under tre etapper med tre nattuppehåll.

Nytt för i år är att åldersgränsen för bilar höjts till 1990 och Midnattssolsrallyt är en av deltävlingarna i Riksmästerskapet (RM) för historiska rallybilar.

För utlandsregistrerade historiska rallybilar har det i år dessutom blivit betydligt enklare att delta. I korthet räcker det att bilen uppfyller det egna landets nationella regler för historiskt tävlande, till exempel ett engelskt MSA godkännande.

Midnattssolsrallyt körs traditionsenligt i två huvudklasser: Historic, där gäller det att köra så fort som möjligt från start till mål, och Regularity, där de tävlande ska köra sträckorna på en förutbestämd idealtid.

Anmälan till årets tävling är öppen till och med söndagen den 1 maj klockan 18.00.

Robert Gustavsson