Nyheter

William positiv efter sista deltävlingen
Den fjärde och sista deltävlingen i Rallyx On Ice är nu avklarad. Åre var anhalten för avslutningen och det var en nöjd William Nilsson som summerade vinterns serie.

- Väldigt bra och positiv erfarenhet, det är alltid bra med mycket körning. Känsla efter första heatet var bra. William kände att något var på gång och det fanns mer att ta av men redan i den första kurvan i andra heatet försvann alla chanser till semifinalavancemang.

- Jag blir påkörd av Austin Dyne i andra heatet och får noll poäng med mig. Jag kommer in i kurvan med bredsladd och då kör han rakt in i framvagnen på mig så vänster framhjul pekar rakt åt skogen. Ser de väl som en racingincident men tycker ändå han borde kunna se mig där.
Jag hade varit i semifinal om det inte hänt, det vet jag. Jag hade mer att ge. Påkörningen innebar inte bara noll poäng och utslagning utan även allvarliga skador på bilen som inte riktigt gick att åtgärda till tredje och sista kvalheatet.

- Bilen blev inte helt klar till tredje så den var väldigt svårkörd, jag kunde inte göra mig själv rättvisa. Om unge Nilsson tittar tillbaka på de fyra tävlingarna som varit så finns där många positiva aspekter att ta med sig in i den nya säsongen.

- Det är väldigt viktigt att kunna kontrollera bilen under sladd och det kommer jag ha stor nytta av under SM. Starterna har också varit väldigt bra.

Den första maj körs den första tävlingen i SM på Skövde Flygplats. Fram tills dess gäller fysisk träning och några tester för William Nilsson.