Nyheter

Nytt samarbete mellan SSR och Sydsvenska Rallycupen SSRC.
Då det blev känt att deltävling tre i Sydsvenska Rallycupen Ljungbys Midsommardansen ställs in blev det högsta prioritet för cupledningen med Anders Martinsson i spetsen att fylla ut det långa uppehållet mellan deltävling två SilverKongen och deltävling fyra Dackefejden.

Det kan nu med stor glädje göras känt att Sydsvenska Rallycupen kommer att delta under lördagsetappen av South Swedish Rally och då under det nygamla namnet Sydrallyt och blir då deltävling tre i SSRC 2016.

- Det känns rätt att hjälpa SSRC med en deltävling när nu Ljungbys tävling försvinner ur kalendern. SSR blir med detta en större tävling och befäster sin ställning som Sveriges största grusrally, enligt ordföranden Lars Mattsson.

- Det blir en fantastisk deltävling för cupen och det känns att vi erbjuds att få det utrymmet och den uppmärksamhet som vi vill ha i SSR, säger Anders Martinsson.

-Vi gör om poängräkningen i cupen för denna tävling. För de som kör cupen och vill prova en SM -tävling kommer det att finnas en valmöjlighet i det poängsystem som publiceras på hemsidan inom kort. Enda förutsättningen för att köra SSR och tillgodogöra sig poäng i SSRC är att man startat i någon av de två första tävlingarna i cupen, Simrishamsnmixen eller Silverkongen, avslutar Anders Martinsson

Helt uppdaterade regler, poängberäkningar och prispottslistorna finns publicerade på hemsidan www.ssrc.se samt på Facebook, sök på ssrc.

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2016.

Mats Bergman