Nyheter

1300 Rallycup, Populärare än någonsin!
Deltävling nr 3 final i vintercupen och deltävling 2 i den totala cupen.

På lördag den 12:e mars är det återigen tävlingsdags för 1300 Rallycup. Lima MS står som värd för vinterns sista deltävling i vintercupen samt totalcupens andra deltävling.

LBC-Ruschen kommer att bjuda på fantastiskt fina vinterväger och erbjuder deltagarna hela 90 km SS fördelat på 5 st sträckor.

Förmodligen så har vi inte sett ett sånt här stort startfält på över 10 år i 1300 Rallycup. Hela 20 bilar är anmälda! En del nya namn har dykt upp i anmälningslistan. Det är bilar som bytt ägare men också någon eller några som har dammats av och ska få se dagens ljus igen. Kul!

De populära och snabba 1300 bilarna går ut först i tävlingen och kör som vanligt på enhetsdäck med 4,5 mm utstick. Detta för att det ska bli så lika villkor som möjligt för alla cup deltagarna ute i skogen men också för att hålla ned kostnaderna.

Ola Strömberg leder vintercupen före Jan-Erik Eriksson och på tredje plats hittar vi junioren Simon Pettersson. I startlistan finner vi några intressanta namn som kommer att bjuda ledartrion på en hård fight.

Tillbaks igen från andra platsen i Skutskär är MK Ramunders snabba MK1 åkare, Joacim Rydin. Juniortrion, Mattias Lagström, Hampus Böe och Marcus Morén kommer också att vilja ha ett ord med i leken.

I den totala cupen så är Strömberg i topp före ovannämnda Rydin och Christian Granfors från Eskilstuna MK. Krille hade oturen att få bryta senast med en trasig kulbult, så han är säkert fulladdad med revanschlusta.

Med stor spännings så ser vi framemot lördagseftermiddagen då slutresultatet i Lima presenteras. Kommer Strömberg att klara av pressen från alla gasglada utmanare?