Nyheter

Pallplats för Mattias Adielsson i Brittiska Juniormästerskapen
Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör tog tredjeplatsen i juniorklassen i den första deltävlingen av de Brittiska mästerskapen i rally. En säker körning på de mycket tuffa vägarna i rallyt Mid Wales Stages resulterade i en pallplats.

- Vägarna har varit mycket tuffa och krävande. Jag har inte upplevt så svåra vägar tidigare. Vi är mycket nöjda med att ta tredjeplatsen och att vi tog en sträckseger, säger Mattias Adielsson.

Tävlingen startade i lördags med två sträckor på kvällen. Adielsson började lite försiktigt men låg ändå på en fjärdeplats inför söndagen. På söndagen var det de fyra avslutande sträckorna på lika svåra vägar.

- Det kändes inte riktigt bra på de första sträckorna, jag hittade inte rätt med bilen och kunde inte riktigt lita på den. På servicen ändrade jag väldigt mycket inställningar och det gav resultat direkt då vi var snabbast på nästa sträcka. Sträcksegern följde vi upp med en andra plats på den sista sträckan så det känns riktigt skönt att kunna visa att vi har kapaciteten. Att komma på tredjeplats är bra, det här kommer att bli mycket bra under året, avslutar Mattias Adielsson.

Nästa tävling i Brittiska mästerskapen är första helgen i april då asfaltsrallyt Circuit of Ireland med start och mål i Belfast avgörs.

Resultat

1  Gus Greensmith 1:16:15.7

2  Sindre Furuseth 1:16:27.6

3  Mattias Adielsson 1:16:46.4


Urban Andersson