Nyheter

Revanschsugen William blickar framåt
Revanschsugen William blickar framåt Rutinerade Richard Göransson tog hem deltävlingen av Rallyx On Ice när serien gästade skidorten Sälen. Just erfarenheten var det som William Nilsson saknade i de avgörande skedena.

Det började bra för Nilsson som blev tvåa i det första av tre kvalheat, hans starter och första varv i de andra två kvalheaten bådade också för en trevlig dag på isen. Men när målflagg närmade sig försvann semifinalplatsen i snöröken.

- Jag hade farten och var riktigt snabb i vissa partier men jag höll inte ihop under hela heaten. Banan förändras hela tiden och det gäller att anpassa sig efter det. Göransson har mest rutin och han tog också hem det tillslut. Jag har minst rutin men kräver ändå mer av mig själv än vad jag presterade, säger William.

En positiv komponent med fredagen i Sälen är, som tidigare nämnt, starterna.

- Jag fick klämm på starterna direkt och det lossnade liksom bara för mig. Jag gör ju framsteg hela tiden men det går lite långsamt, vill ju göra större framsteg snabbbare. Det finns ett moment som jag ska träna på inför Trysil, jag vet vad det är men vi får se om jag får klämm på det med.

Trysil ja, om bara några dagar så står nästa tävling för dörren och då drar Rallyx On Ice västerut till nästa skidort. Det är en revanschsugen William som kommer till start i Norge.

- Jag har kollat på lite klipp efter tävlingen och blir lite frustrerad så jag är väldigt revanschsugen, målet och laddningen är samma som vanligt. Det sammanlagda målet med serien är egentligen bara att placera mig så högt som möjligt i förartabellen. På fredag, den fjärde, körs tredje tävlingen och veckan efter avslutas serien i Åre.