Nyheter

Peugeot Hansen Academy
I år kommer Team Peugeot Hansen att bestå av fyra Peugeot 208 WRX som tävlar i VM och EM. Vid sidan av huvudtruppen bildar Team Peugeot Hansen även Peugeot Hansen Academy, byggd kring förarna Davy Jeanney (FRA) och Kevin Hansen (SWE)."Davy fortsätter som stark utmanare i 2016 års VM-serie samtidigt som Kevin blir startfältets yngste förare och får lära sig extremt snabbt," säger Kenneth Hansen. "Jag ser fram emot att se hur snabbt Kevin kan utvecklas genom att ha en så erfaren förare som Davy bredvid sig i teamet. Det är en fantastisk möjlighet för både honom och hela Peugeot Hansen Academy."

Fransmannen Davy Jeanney (#17), som vann två deltävlingar under förra årets världsmästerskap, kommer att bli det nya teamets mentor och kör en Peugeot 208 WRX i 10 av de 12 VM-tävlingarna den här säsongen. "Under 2015 gjorde jag mitt första rallycross-VM med Team Peugeot Hansen," säger Davy Jeanney. "Jag vann i Kanada och i Tyskland och slutade femma totalt. Jag är otroligt glad över att få fortsätta jobba med ett av rallycrossens mest konkurrenskraftiga team och att få dela med mig av min erfarenhet till Kevin inför hans debut i de internationella toppserierna."

Kevin Hansen (#71), som vann European RX Lites Championship och kom tvåa i det svenska rallycrossmästerskapet 2015, kommer att tävla i EM-serien under 2016 och dessutom köra några utvalda VM-deltävlingar.
"Det är fantastiskt att ha Davy Jeanney i teamet och få chansen att lära från en så professionell förare," säger Kevin Hansen. "Han har så mycket kunnande och är en bra coach att ha nära sig, särskilt nu när jag förutom mitt främsta satsning är på Euro RX även ska få köra delar av VM-serien."

Susann Hansen