Nyheter

1300 Rallycup, Strömberg gick på knock direkt!
I lördags 27/2, körde 1300 Rallycup sin andra tävling för året. Den här gången var det Järbo Mk som var arrangör av Gestrikekannan.

Järbo MK hade gjort ett fantastiskt jobb och erbjöd de tävlande fina vintervägar med 3 st kanonsträckor. SS1/SS3 var samma sträcka och uppmätte hela 3mil.

Först ut i cupen på SS1 var Ola Strömberg och Brittmarie Ålund. De gjorde processen kort och utklassade de övriga ekipagen redan på första sträckan. Närmast var överraskande junioren Marcus Morén som tillsammans med Robin Hallman blev distanserad med 34 sekunder.
Tyvärr så tvingades Marcus och Robin bryta efter SS1 med tekniskt fel på bilen. Tråkigt för grabbarna då de verkligen hade fått upp tempot. Tredje tid satt Jan-Erik Erikson/Magnus Nilsson 37 sekunder efter. Därefter följde juniorerna Hampus Böe och Mattias Lagström på exakt samma tid 51 sekunder bakom Ola.

När servicen var avklarad så rullade bilarna ut till SS2 som mätte drygt 1 mil. Det här var en mer krokig och teknisk sträcka mot den första. Jan-Erik var snabbast 15,4 sekunder före Böe som vaknat till ordentligt nu. Tredje tid av Ola ytterligare 6,4 efter. Här inne visade sig Ola & Bm lite mer mänskliga efter en sen inbromsning i ett vägbyte vänster där de blev fast i en snödriva, men med lite hjälp av några åskådare så löste det sig relativt snabbt. Fjärde tid till "Laggen" 26,7 upp till Jan-Erik.

Inför avslutande SS3 så hade det nu tajtat till sig i toppen. Nu skiljde det endast 15,2 sekunder mellan Jan-Erik och Ola och mellan juniorerna Böe och "Laggen" som fightades om tredje platsen var differensen 11.3 sekunder.

Efter fadäsen på SS2 så visade Ola igen att gammal är äldst. Han satte den snabbaste tiden på SS3, 12,4 sekunder före Jan-Erik. Med det så var toppstriden avgjord och återigen en triumf för Strömberg/Ålund. Vem skulle då ta tredjeplatsen efter dessa herrar?
Juniorerna "Laggen" och Böe tog i så mycket de orkade och det skulle visa sig att "Laggen" var snabbast av de två på sista sträcken. Men nu hjälpte inte det då tidsskillnaden på sträckan endast var 2,4 sekunder till Laggens fördel. Totalt var Böe 8,7 sekunder före och tog en hand om den åtråvärda 3:e platsen. Riktigt kul att juniorerna tar för sig ordentligt i cupen.

I övrigt kan nämnas att unge Simon Petterson tillsammans med Millan Kilman hade en hård dust mot Krister Morén och Martin Morén om 5:e platsen, där till slut Simon drog det längsta strået med 7,0 sekunder tillgodo på Krister. Årsdebuterande Rolf Andersson med bisittare Göran Adolfsson slutade på en 7:e plats. Magnus Wessman och Naida Joelsson som är nya i cupen för i år tog sig även i mål denna deltävling och slutade 8:a.

Ulf Örnevik/Christer Berg fick tyvärr bryta med ett befarat växellådshaveri. Oturen grinade även riktigt illa åt Christian Granfors som tillsammans med sin co-driver Henrik Lund fick bryta redan på SS1 med en trasig kulbult. "Krille" och Henrik fick sedan vänta 7 timmar ute i skogen och i kylan innan de fick hjälp av sin service att komma därifrån. Tungt för Team Granfors som säkert hade tänkt försvara sin fina tredje plats från senaste deltävlingen i Skutskär.
Resultat:			   Totaltid:

1	Ola Strömberg	   43:39,5
2	Jan-Erik Eriksson  44:07,1
3 	Hampus Böe		   44:48,8
4	Mattias Lagström   44:57,5
5	Simon Pettersson   46:48,3
6	Krister Morén	   46:55,3
7	Rolf Andersson	   49:33,8
8 	Magnus Westman	   50:33,2

Brutit

	Marcus Morén
	Ulf Örnevik
	Christian Granfors
pre> Nästa 1300 Rallycup tävling, 12/3 Lima MS.