Nyheter

Seger i Rally-SM för svenske Vauxhall föraren
Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg vann JSM Otrimmat 2WD i Östersund Winter Rally tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör. Efter en tuff inledning av första etappen satte Adielsson ett högt tempo under andra etappen som knäckte de flesta konkurrenter.

- Vi började i ett högt tempo på fredagen, men tyvärr flög vi på ett ställe och i landningen slog vi sönder en bromsslang, det blev en ganska spännande färd till mål efter det. Vi fixade felet och var sedan snabbast på superspecialen inne på Östersunds Skidstadion, säger Mattias Adielsson.

Efter första dagens två specialsträckor låg Adielsson på en sjätte plats, 15 sekunder efter ledaren. Nu fanns ingen annan taktik än att ta in dessa sekunder och till slut stå som segrare.

- När det var två sträckor kvar var vi i delad ledning. Vår plan var att göra en riktig attack på den sista sträckan, tyvärr tappade vi lite på den näst sista sträckan. Den sista sträckan var hela 3 mil lång så här fanns det möjlighet att ta in mycket tid. Det gick riktigt bra och vi kunde summera en segermarginal med hela 27 sekunder. Jag är mycket nöjd med den här tävlingen och samarbetet mellan mig och Andreas har fungerat mycket bra. Nu laddar vi för nästa helgs premiär i Brittiska mästerskapen, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Östersund Winter Rally JSM Otrimmat 2wd
1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 1.12.56,7
2. Jacob Jansson MK Kopparberg +0.27,6
3. Sebastian Johansson Gotlands MF +0.36,2

Junior-SM OtrimmatTotalt (2 av 7 deltävlingar)
1. Erik Telehagen 39,5 poäng
2. Jacob Jansson 36,5 poäng
3. Mattias Adielsson 28 poäng


Urban Andersson