Nyheter

Rallyx On Ice fortsätter i Sälen
Den andra tävlingen i serien körs på fredag i Lindvallen i Sälen och det är inte ett mindre späckat startfält som kommer till skidorten för att göra upp om podiumplatser. Trots det satsar William Nilsson från Tomelilla satsar som vanligt högt.

- Först och främst ska jag ta mig till final, väl där går jag för en pallplats. Jag går laddar och fokuserar alltid på samma sätt inför tävlingar så det är inget ovanligt med Sälen.

För William må allting vara samma sak men faktum är att det finns en del förändringar inför tävlingen. Till att börja med så kommer nya namn att dyka på på startlinjen. Rutinerade förare som Austin Dyne och Richard Göransson kommer fightas på fredag.

- Jag vet inte om konkurrensen blivit tuffare eller inte, vissa förare har ju lämnat också. Men det blir minst lika hårt som senast, Richard Göransson har kört mycket i sina dar så han blir farlig. Det ska bli intressant att köra mot honom och Austin, säger William Nilsson. Den andra nyheten är att den numera inte är SVT som sänder tävlingen, eller de kommande två i Trysil och Åre för den delen. Viasat Motor har tagit över rättigheterna och det är där samt på Viaplay som tävlongarna sänds.

Med snart en månad sedan det senast begav sig för Rallyx On Ice så kunde det varit en ringrostig Nilsson inför fredagens tävling, men så är inte fallet. William var nyligen i Antilla och testkörde med olika bilar på is. Något som givit honom en bra grund inför deltävling två.

- Det blev mycket körning och bra träning i Antilla så jag känner mig bra förbered och har en bra känsla inom mig. Dessutom är det skönt att de kommande två tävlingarna kommer med bara en veckas mellanrum så uppehållen inte blir så långa. Det är skönt att hålla igång körningen, säger William Nilsson.