Nyheter

Fabriksförare gästspelar i Rally-SM
Fabriksföraren för Vauxhall Motorsport Junior Rally Team Göteborgaren Mattias Adielsson kommer till start i nästa deltävling i rally-SM. Östersund Winter Rally sista helgen i februari kommer att bli den perfekta uppladdningen inför den första deltävlingen i Brittiska juniormästerskapen.

- Det är värdefullt att få ett tävlingstillfälle. Att köra test är en sak men det blir inte det samma som att köra tävling. Jag är mycket tacksam att vi fått den här möjligheten att starta med vår privata Peugeot 208 R2. Vauxhall Motorsport har varit mycket tillmötesgående och ser ett värde i att vi får ett tävlingstillfälle nära vårt första framträdande i Vauxhall Motorsport Junior Rally Team, säger Mattias Adielsson

Under året kommer Adielsson att ha med en ny kartläsare i bilen. Den meriterade Andreas Johansson från Kungsör med flera medaljer i Rally-SM har anslutit till teamet.

- Det här kommer att bli en spännande och lärorik säsong. Vi har varit hos Vauxhall Motorsport Junior Rally Team och hälsat på. Där gick vi igenom bilen och har nu lärt oss en hel del om hur den är uppbyggd. Förutsättningarna är de bästa inför den här säsongen, säger Andreas Johansson.

Vid senaste besöket hos Vauxhall Motorsport Junior Rally Team tränade de bland annat på att byta hjul och gå igenom bilen och hur den är uppbyggd.

- Det är en riktigt avancerad R2 vår nya Vauxhall Adam R2 och det ska bli mycket intressant att få se hur den känns under tävling. Nu blir det först Östersund innan vi fokuserar fullt på vår nya uppgift. Det ska bli skönt att få köra tävling igen, att få känna hur pulsen stiger när startern räknar ner det är mumma för en rallysjäl, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson