Nyheter

Brink ska försvara guldet i RallyX Lites
Brink Motorsport är klara för RallyX Lites 2016 och siktet är givet: SM-guldet som bärgades under 2015 efter en rafflande final ska försvaras.

Ted Brink, teamchef:

- 2014 öppnade vi ett nytt kapitel genom att lämna racingen och istället satsa på rallycross. Att redan under 2015 kunna vinna ett SM-guld var helt fantastisk. Vi har siktet insällt på ett nytt guld och vi är mycket glada över att kunna presentera denna satsning tillsammans med våra partners.

Teamet är i full gång med förberedelserna inför säsongsstarten och man har förlängt med MECA som huvudpartner. Satsningen görs möjlig tack vare bra samarbeten med MECAs leverantörer som MPM, Cub TPMS, ProMeister och Sonic.

Krister Duwe, VD MECA Sverige:

Vi vill synas där våra kunder finns och motorsporten är en sådan plattform. Vi ser fram emot ett nytt samarbetsår där vi med utvalda leverantörer stöttar teamet till framgång. Rallycrossen fortsätter att växa starkt både nationellt och internationellt och årets säsong är kryddad med ett särskilt pris. Mästerskapssegraren får avsluta säsongen med en start i finaltävlingen i den amerikanska RallyX Lites-serien. Detta i spelstaden Las Vegas!

Tobias Brink:

- Riktigt kul att få en fortsättning bakom ratten i en RallyX Lites. Att få utmana amerikanerna i deras egna final hade varit häftigt. Det kommer vara många som siktar in sig på detta pris och vi lovar att göra det riktigt tufft för dem andra att nå det.

SM-premiären går av stapeln den 1 maj i Skövde tillsammans med STCC-serien. Tävlingarna sänds live i SVT Play och eftersänt som ett magazineprogram i SVT. Håll utkick!